Divendres, 17 setembre 2021
spot_img
IniciDiscapacitatDincat es reuneix amb la consellera Cervera per traslladar les demandes del...

Dincat es reuneix amb la consellera Cervera per traslladar les demandes del sector de la discapacitat intel·lectual

La titular de Drets Socials anuncia que es destinaran 59M€ a noves tecnologies al servei de l’atenció a les persones amb dependència o discapacitat

Reunió consellera violant cervera Dincat
La trobada ha tingut lloc durant la visita al Ribricatus del Prat de Llobregat // Foto: Dincat

Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, s’ha reunit avui amb la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, per iniciar el diàleg amb l’objectiu de garantir els drets de les persones amb discapacitat i les seves famílies, així com la viabilitat de les entitats que els donen suport.

Entre les principals demandes, Dincat ha urgit Cervera a acabar amb les llargues llistes d’espera per accedir als serveis residencials i d’atenció diürna, concertant noves places i finançant nous serveis d’acolliment; així com acordar amb el sector els futurs increments dels mòduls i tarifes, posant en marxa un pla que reverteixi la situació viscuda durant els darrers anys, que permeti garantir un sistema que vetlli per la qualitat dels serveis i la seguretat de persones ateses i professionals i que enforteixi i consolidi les entitats. De la mateixa manera, Dincat ha destacat la necessitat de revisar l’actual model d’atenció a les persones amb discapacitat alhora que s’actualitza la cartera de serveis socials per enfocar-la cap a una dimensió comunitària més flexible que garanteixi que les persones amb discapacitat puguin viure de forma independent, tal com determina la Convenció dels drets de les persones amb discapacitat de l’ONU.

banner flyer interpersonas

Així mateix, també s’ha posat damunt la taula la necessitat de donar resposta a un seguit de desafiaments amb relació a l’envelliment prematur de les persones amb discapacitat, als suports a les famílies i al dret a l’oci inclusiu.

“És essencial que el sector i el Govern treballem plegats per trobar solucions als reptes que afecten el finançament dels serveis públics que prestem a la sostenibilitat econòmica de les entitats i a la vulneració dels drets de les persones”, explica Carles Campuzano, director de Dincat.

“Confiem que aquesta primera reunió amb la consellera Cervera sigui l’inici d’un diàleg fluid que ens encamini cap a la construcció d’un país més just i inclusiu”, afegeix.

Partida de 59M€ dels fons europeus

Per la seva banda, la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha anunciat que un total de 59M€ dels fons europeus es destinaran a noves tecnologies al servei de l’atenció a les persones amb dependència o discapacitat. “Per fomentar la vida independent i el manteniment en el domicili el major temps possible és indispensable la implementació d’innovacions i solucions tecnològiques que impliquin la modernització de l’atenció domiciliària i facilitin la vida independent de les persones amb discapacitat, com ara elements de domòtica, telemedicina, etc.”, ha remarcat.

D’altra banda, la consellera ha destacat que a Catalunya hi ha 616.000 persones amb discapacitat “a qui cal garantir tots els drets i la plena inclusió en tots els àmbits”. “És per això que hem assumit el compromís de continuar els treballs i culminar la signatura del Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat”.

La trobada s’ha emmarcat en el decurs d’una visita a Rubricatus, entitat del Prat Llobregat que promou la inclusió social de les persones amb discapacitat mitjançant la creació de llocs de treball, la inserció laboral i la prestació de serveis de teràpia ocupacional, entre d’altres.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content