Dijous, 16 setembre 2021
spot_img
IniciCovid-19Es redueixen a 9 els centres per a persones amb discapacitat i...

Es redueixen a 9 els centres per a persones amb discapacitat i de salut mental que presenten casos actius de covid-19

Això representa un total de 20 residents afectats i 27 professionals

drets persones amb discapacitat
L’impacte de la pandèmia ha afectat als drets de les persones amb discapacitat // Foto: Arxiu

Un total de 41 centres residencials de serveis socials tenen a dia d’avui algun cas actiu de covid-19 entre les persones residents, segons el últim comunicat emès pel Departament de Drets Socials. En concret, hi ha 30 centres de gent gran; 8 centres per a persones amb discapacitat; 1 centre de salut mental i 2 en altres recursos residencials, com centres d’infància, per a persones en risc d’exclusió i d’altres.

Hi ha 167 persones residents que són casos confirmats de covid (un 0,3% del total). La gran majoria són asimptomàtiques o tenen símptomes lleus de coronavirus. 

banner flyer interpersonas

Al llarg de la darrera setmana (22/08 al 28/08) hi ha hagut 15 defuncions de residents per covid-19, mentre que hi ha hagut 42 persones residents ingressades a l’hospital.

Pel que fa als professionals, 211 han donat positiu (0,5% del total) els últims 14 dies; una persona treballadora està ingressada a l’hospital, però no n’hi ha cap a la UCI.

Segons la tipologia del centre, a les residències de gent gran, entre les persones usuàries hi ha 139 casos actius (0,3% dels residents) en 30 residències i 181 professionals afectats (0,5% del total).

Als centres per a persones amb discapacitat, hi ha 19 casos actius entre els residents (0,3% del total) en 8 residències i 27 professionals (0,4% respecte al total).

Als centres residencials de persones amb problemàtica social derivada de salut mental, hi ha 1 cas actiu de residents (0,1% del total) en 1 residència i no hi ha cap professional afectat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content