Dimarts, 6 juny 2023
Dimarts, 6 juny 2023
IniciDiscapacitatViolant Cervera: “El Pacte Nacional de la Discapacitat suposarà un avenç en...

Violant Cervera: “El Pacte Nacional de la Discapacitat suposarà un avenç en la garantia dels seus drets i per la inclusió”

La consellera de Drets Socials assisteix a la cloenda de l’acte de presentació del Primer Consell Assessor de la Fundació Aspros a Lleida

violant cervera pacte nacional drets persones amb discapacitat
La consellar durant la cloenda del primer Consell Assessor de la Fundació Aspros // Foto: gencat

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, juntament amb el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, i el Paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo, van fer ahir la cloenda de l’acte de presentació del Primer Consell Assessor de la Fundació Aspros, una entitat que impulsa la inclusió i la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, a la Seu Vella de Lleida. 

Durant l’acte, la consellera va refermar el seu compromís per finalitzar el Pacte Nacional pels Drets de les Persones amb Discapacitat i va explicar que “el Pacte serà l’eina que suposarà l’avenç per a totes les persones amb discapacitat en la garantia dels seus drets i en la plena inclusió a tots els àmbits.”

anunci guies d'arrel

La consellera va assegurar que apostem per la creació d’un nou model d’atenció a l’autonomia personal, adreçat tant a les persones grans, com a les persones amb discapacitat o a les persones amb problemes de salut mental o addiccions. Aquest model es fonamenta en una atenció personalitzada a través d’un professional social de referència; un nou model d’atenció domiciliària; la flexibilització dels serveis i la implementació d’un nou model d’atenció residencial. “Volem treballar per l’autonomia de les persones i que totes puguin decidir com volen viure al llarg de la seva vida”, va concloure.

La consellera també va agrair la feina de la Fundació Aspros, fundada el 1962, “un referent, no només a Lleida sinó a tot el país, gràcies a l’impuls d’accions de sensibilització envers les discapacitats psíquiques i, sobretot, per ser una entitat pionera en la realització de programes adreçats a afavorir la inserció sociolaboral d’aquest col·lectiu.”

Durant la seva visita a Lleida, Cervera també es va reunir amb el Paer en cap de Lleida, Miquel Pueyo, per abordar conjuntament els reptes de la ciutat en l’àmbit de les polítiques socials. També va participar en la trobada el director territorial de Drets Socials a Lleida, Joan Segura, i diversos regidors i regidores del consistori.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content