Dijous, 16 setembre 2021
spot_img
IniciDependènciaEl Govern destina 70 milions més a finançar la Renda Garantida de...

El Govern destina 70 milions més a finançar la Renda Garantida de Ciutadania davant l’augment de sol·licituds per la pandèmia

Per assegurar el suport a les famíles que la crisi de la Covid-19 ha deixat en situació més vulnerable

persones vulnerables pobresa pandèmia
La pandèmia ha agreujat la situació dels col·lectius més vulnerables // Foto: Taula del Tercer Sector

El Govern ha aprovat una transferència de 70,3 milions d’euros al Departament de Drets Socials per fer front a la despesa ocasionada per la pandèmia i finançar els costos extraordinaris per atendre el pagament de les nòmines de la Renda Garantida de Ciutadania.

Des de l’inici de la pandèmia, el març del 2020, la conjuntura social i econòmica, amb una pujada de les dades d’atur i dificultats d’inserció laboral, ha provocat un augment de persones en situació de desocupació que es trasllada també en un increment notable de sol·licituds de la Renda Garantida de Ciutadania, amb  més del 60% d’increment de sol·licituds. Aquests 70 milions d’euros asseguren l’arribada de l’RGC a aquelles unitats familiars que requereixen més suport i que la crisi de la Covid-19 ha deixat en situació més vulnerable.

banner flyer interpersonas

Aquests primers 70,3 milions d’euros sol·licitats pel Departament de Drets Socials són un avançament per poder atendre al cost de les nòmines dels mesos de setembre i octubre de 2021. Més endavant, a aquesta partida s’hi sumarà la segona part de la transferència, també de 70,3 milions.

Una dotació de 430 milions d’euros

Pel que fa al total de la dotació de la Renda garantida de Ciutadania, el Departament de Drets Socials preveu que arribi als 430 milions d’euros a final d’any.

A les dues partides de 70,3 milions d’euros, que sumen 140 milions, s’hi afegeix el pressupost inicial del 2021 prorrogat del 2020 de la partida pressupostària de l’RGC, que correspon a 289 milions d’euros. Totes les dotacions sumen una previsió de 430 milions d’euros per fer front a les sol·licituds de la prestació complementària d’aquelles persones que no disposen dels recursos econòmics mínims per atendre les necessitats bàsiques d’una vida digna.

Transferència de 55 milions d’euros per a despesa Covid

El Departament de Drets Socials també rep una segona transferència de 55 milions d’euros que atén una part significativa de la despesa Covid dels primers mesos de l’any que el Departament ja ha avançat. Amb aquests 55 milions, es cobreix el pagament de la despesa derivada pel desplegament d’un conjunt d’actuacions excepcionals i directes sobre les organitzacions i els professionals dels centres residencials i els centres de dia de gent gran de titularitat pública, així com sobre els centres subjectes a concerts o col·laboració amb el Departament o privats amb finançament públic.

Aquesta transferència serveix per implementar un conjunt d’actuacions d’atenció social, d’ordenació i de reforç de les residències, planificades i adaptades territorialment, per tal que aquests centres puguin donar una resposta ràpida, efectiva i modulable davant de possibles brots en l’evolució dels indicadors epidemiològics.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content