Dimecres, 24 abril 2024
spot_img
IniciDEPENDÈNCIALa Taula exigeix que la renda garantida arribi a tots els ciutadans...

La Taula exigeix que la renda garantida arribi a tots els ciutadans que la necessitin

reunió membres del govern
El Govern ha aprovat el reglament gairebé 3 anys després de l’aprovació de la prestació // Foto: gencat

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, ha celebrat que, finalment, el Govern hagi donat llum verda al reglament de la Renda Garantida de Ciutadania, tot i que arriba gairebé tres anys després de l’aprovació de la prestació, el juliol del 2017.

“Ara més que mai la renda garantida de ciutadania ha de funcionar bé. El 100% de les persones que la necessiten han d’accedir-hi i han de tenir garantits uns ingressos mínims per cobrir les necessitats bàsiques, sobretot amb la greu crisi social que s’ha derivat de la COVID-19 i que farà estralls en la població més vulnerable” reclama la Taula del Tercer Sector al Govern, que alerta que l’ajut només arriba al 8% de la població en risc de pobresa a Catalunya. Segons les últimes dades del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (abril 2019), actualment hi ha 127.000 persones beneficiàries de la renda garantida i complements, però que la taxa de risc de pobresa és del 21%, és a dir més d’1.500.000 persones (IDESCAT, 2019) en risc de pobresa a Catalunya. 

La Taula valora positivament que el reglament flexibilitzi part dels requisits i permeti compatibilitzar algunes rendes del treball amb la prestació, com els contractes intermitents. Tot i això, creu que segueixen havent-hi col·lectius especialment vulnerables que queden fora de l’accés a aquesta prestació com ho són els joves d’entre 18 a 23 anys que no compleixin els requisits establerts pel reglament, les persones sense llar i les persones migrades que no poden acreditar els dos anys de residència a Catalunya.

L’entitat també considera que cal millorar la quantia perquè l’import per a una persona adulta és de 664€/mes i per a una família de dos adults i dos fills, de 1.196€/mes. Si partim de la base que la mitjana del preu del lloguer a Catalunya és de 698€/mes, l’import de per si ja és insuficient no només per cobrir l’habitatge sinó també per fer front a la resta de necessitats bàsiques (menjar, factures dels subministraments energètics, etc.). A més, cal una actualització de l’import perquè la renda garantida de ciutadania s’estableix a partir de l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) que no s’actualitza des de fa 10 anys (2010). I, per l’altra, aconseguir que el procés de tramitació sigui més àgil, ràpid i flexible.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content