Dijous, 18 juliol 2024
IniciDESTACADESEl Govern crea un òrgan col·legiat per impulsar el Pacte Nacional pels...

El Govern crea un òrgan col·legiat per impulsar el Pacte Nacional pels drets de les persones amb discapacitat

reunió pacte nacional drets persones discapacitat òrgan col·legiat
Reunió del CODISCAT on es va anunciar la constitució del Pacte Nacional de la Discapacitat a Catalunya // Foto: gencat

El Govern ha aprovat el Pacte Nacional pels drets de les persones amb discapacitat, i la creació de la Taula del Pacte Nacional pels drets de les persones amb discapacitat per dotar-se d’un instrument, amb naturalesa d’òrgan col·legiat, que permeti la participació dels col·lectius i organitzacions implicades, així com la coordinació entre els departaments de la Generalitat de Catalunya. 

Aquestes actuacions són fruit del compromís que van adquirir el president de la Generalitat i el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies en el marc del les reunions del Consell de la Discapacitat de Catalunya (CODISCAT), que agrupa les entitats representatives de l’àmbit de les persones amb discapacitat.

El pacte té com a finalitat l’establiment de les línies estratègiques d’actuació en els pròxims anys que permetin l’atenció transversal i integral a les persones amb discapacitat, d’acord amb els principis de la Convenció de l’ONU sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat.

La Taula del Pacte Nacional estarà presidida pel president de la Generalitat i hi participaran el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda; el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, i la consellera de la Presidència, així com els representants del Govern de la Generalitat que ja formen part del CODISCAT, als quals s’afegeixen el secretari general del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies; la directora general de Serveis Socials; el director general de Relacions Laborals; la directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, i la directora general d’Igualtat. 

- PUBLICITAT -

També en formen part el president del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI); els membres del CODISCAT representants de les diferents federacions; un representant de la Taula del Tercer Sector, de les organitzacions municipalistes, de les organitzacions sindicals; de les patronals, de la Confederació del Tercer Sector, de la Intercol.legial, de cadascun dels grups parlamentaris i fins a cinc membres en qualitat de persones expertes. 

La Taula s’adscriu al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies s’encarregarà d’elaborar el document del Pacte Nacional  pels drets de les persones amb discapacitat; constituir els grups de treball que es considerin pertinents i fer-ne el seguiment. 

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha elaborat, per encàrrec del CODISCAT, un informe preliminar que haurà de prosseguir per poder disposar d’una diagnosi de la situació de l’atenció a les persones amb discapacitat a Catalunya, on s’analitza l’adequació legislativa i normativa a la Convenció de l’ONU sobre els drets de les persones amb discapacitats de Nacions Unides, l’adequació de les polítiques públiques existents i la inversió pressupostària per tal de complir amb aquests objectius. Aquesta diagnosi permetrà establir les bases per elaborar el Pacte Nacional per a les persones amb discapacitat. 

Tal com va anunciar el president Torra, el proper 18 de juliol se celebrarà la primera reunió plenària de la Taula del Pacte Nacional pels drets de les persones amb discapacitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Ves al contingut