
El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano i Canadés, i la ministra d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions del Govern espanyol, Elma Saiz Delgado, van mantenir aquest dijous a la seu del Departament de Drets Socials a Barcelona, una trobada on van abordar diverses qüestions rellevants, destacant principalment el traspàs de la gestió de l’Ingrés Mínim Vital (IMV) de l’àmbit estatal a l’autonòmic.
Aquest traspàs era una demanda plantejada pel Govern català des de la posada en marxa de la prestació, que es va culminar amb l’acord entre el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president Pedro Sánchez a finals de l’any passat.
En la reunió d’ahir es va tancar un conveni entre el conseller i la ministra, el qual iniciarà la seva tramitació en els pròxims dies per fer-lo efectiu. Això implica un treball conjunt amb els Departaments de Presidència i Treball per dissenyar un nou model de gestió que permeti simplificar tràmits, millorar l’eficàcia i ampliar el nombre de beneficiaris, especialment les famílies amb fills.
En aquest mateix sentit, la Generalitat pretén millorar l’atenció als ciutadans que necessitin la prestació de l’IMV, així com reduir els temps de resolució actuals de l’Estat espanyol en aquest àmbit. Aquesta iniciativa s’emmarca en una estratègia més àmplia de millora de les polítiques d’acollida i integració dels joves migrants, la qual requereix una dotació suficient i adequada de recursos econòmics.
Durant la reunió amb la ministra Saiz, el conseller Campuzano també va reiterar la necessitat d’impulsar una prestació universal per a la criança dels fills, posant un tema crucial sobre la taula. A més, en relació a l’acollida de joves migrats sols, va destacar la importància de compartir informació sobre els fluxos migratoris i va advocar per la coresponsabilitat de l’Estat espanyol per a garantir una atenció adequada a aquests joves.
Amb tots aquest acords definits, la trobada entre el conseller Campuzano i la ministra Saiz Delgado significa un pas important cap a una millora en la gestió dels serveis socials a Catalunya i una major eficàcia en l’atenció als sectors més vulnerables de la societat.