Diumenge, 19 maig 2024
spot_img
IniciDESTACADESLa Taula del Tercer Sector celebra el traspàs de l’Ingrés Mínim Vital...

La Taula del Tercer Sector celebra el traspàs de l’Ingrés Mínim Vital a Catalunya però denuncia que arriba amb retard

L’entitat destaca que des de fa temps ve reivindicant la necessitat d’una gestió unificada per simplificar els tràmits  

ingres minim vital imv

La Taula del Tercer Sector Social de Catalunya, que agrupa 35 federacions i grans organitzacions que representen 3.000 entitats socials catalanes dedicades a lluitar contra la pobresa, l’exclusió i les desigualtats, ha celebrat l’anunci del traspàs de la gestió de l’ingrés mínim vital a la Generalitat de Catalunya, després de la trobada al Palau de la Generalitat entre el president Pere Aragonès i el president del govern espanyol Pedro Sánchez.

 Tot i això, destaca que aquesta reivindicació arriba amb retard, ja que fa més d’un any i mig que es va anunciar un preacord entre els governs espanyol i català al febrer de 2022.

La Taula del Tercer Sector Social reconeix l’acord entre els dos governs i felicita les parts per arribar a aquesta conclusió finalment. No obstant això, assenyala que a Catalunya no existeix una gestió unificada de les dues prestacions que proporcionen ingressos mínims per cobrir necessitats bàsiques: la renda garantida de ciutadania, que depèn de la Generalitat, i l’ingrés mínim vital, que depèn de l’executiu central. Aquesta situació implica que les persones en situació de vulnerabilitat han de passar per dos processos administratius diferents amb requisits també diferents.

La Taula destaca que el traspàs representa una oportunitat per avançar cap a una altra demanda històrica del sector: la simplificació dels tràmits burocràtics mitjançant una finestreta única social. Argumenten que, en situacions d’emergència social, les persones necessiten accedir ràpidament a ajuts d’urgència per comprar menjar o pagar l’habitatge, i no poden passar per un laberint llarg de gestions administratives.

A més, la Taula defensa que la harmonització de les dues prestacions és indispensable per millorar la cobertura de l’ingrés mínim vital a Catalunya, que actualment és molt baixa, només del 14,5%. Catalunya es troba entre les regions amb la menor cobertura juntament amb les Canàries i les Balears, segons l’Asociación de Directoras y Gerentes de Servicios Sociales, publicat al maig de 2023.

Finalment, la Taula del Tercer Sector Social destaca la importància de conèixer les condicions concretes de l’acord de traspàs entre els dos governs, especialment pel que fa a la gestió i als recursos econòmics i humans. També ha expressat la seva preocupació per com es traduirà l’harmonització de les dues prestacions en termes de requisits i procediments.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content