Dijous, 25 abril 2024
spot_img
IniciDRETSJunts registra una iniciativa al Congrés per millorar la qualitat de vida...

Junts registra una iniciativa al Congrés per millorar la qualitat de vida de les persones amb ELA

La proposició de llei demana un reconeixement d’un grau del 65% de discapacitat i un grau dos de dependència en el moment del diagnòstic de la malaltia

pilar calvo junts per cat proposta per millorar la qualitat de vida de les persones amb ELA
Pilar Calvo durant una intervenció a l’Hemicicle // Foto: Junts

Junts per Catalunya (Junts) va registrar aquest dijous al Congrés dels Diputats una proposició de llei amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) i la de les seves famílies i aconseguir que hi hagi un renaixement a moment del diagnòstic d’un cert grau de discapacitat i de dependència.

Després de registrar aquesta iniciativa al Congrés, en declaracions davant els mitjans al pati de la Cambra Baixa, la diputada de Junts Pilar Calvo va explicar que es tracta d’una proposició de llei en què aquest partit porta “temps treballant” juntament amb ConELA i amb la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls.

Aquesta iniciativa, va dir, vol ser “una resposta” a les “3.000 persones que pateixen ELA a tot l’Estat, 500 a Catalunya”, la meitat de les quals es troben en “una situació de gran dependència” perquè és una malaltia “cruel” que “ha de tenir un reconeixement i tractament especial a l’hora de legislar”.

Així, ha assenyalat que amb aquesta iniciativa parlamentària es demana que en el moment del diagnòstic d’aquesta malaltia hi hagi un reconeixement “d’un grau del 65% de la discapacitat” i “un grau dos de dependència perquè les persones amb ELA no tenen temps de perdre amb la burocratització” i el seu “seguiment mèdic”, ja que la seva esperança de vida és entre 3 i 5 anys.

Amb aquesta proposició de llei, va prosseguir, Junts el que fa és continuar una feina que va començar fa anys de “seguiment i acompanyament” a les persones amb ELA. “Junts sempre ha estat present al costat dels malalts d’ELA i ara la prova és la presentació d’aquesta proposició de llei”, va afegir.

En aquest sentit, va posar en valor la feina feta pels exconsellers Josep Maria Argimon i Violant Cervera, que “ja al seu moment van fer una modificació dels protocols d’atenció dels malalts amb ELA per ajudar-los davant la càrrega administrativa que suposa fer front a tots els tràmits burocràtics”.

Va recordar que el seu partit va estar present a les jornades sobre l’ELA que es van celebrar aquest dimarts a la Cambra Baixa. Va aprofitar per esmentar Ildelfonso Oliveras, un malalt d’ELA, que diu que “avui és el millor dia i aconseguirem que demà sigui millor i l’altre i l’altre” i, esmentant Juan Carlos Unzue, va assenyalar que se sent “part de l’equip ”.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content