Dimarts, 20 febrer 2024
IniciDESTACADESEl COCARMI urgeix a la consellera Cervera a reprendre els projectes relacionats...

El COCARMI urgeix a la consellera Cervera a reprendre els projectes relacionats amb les persones amb discapacitat

Respresentants del Comitè es van reunir ahir amb la titular de Departament de Drets Socials

reprendre projectes pendents discapacitat
Un moment de la trobada amb la consellera Violant Cervera // Foto: COCARMI (twitter)

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), va urgir ahir a la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, a reprendre els projectes i iniciatives relacionats amb la millora de la qualitat de vida i benestar de les persones amb discapacitat, en el decurs d’una reunió amb diversos representants del departament.

La trobada es produïa després de molts mesos d’inactivitat política derivada de la convocatòria d’eleccions, de la formació del nou govern i dels canvis en l’estructura interna del departament, “és hora de posar-nos a treballar i recuperar el temps perdut, un temps molt valuós per a les persones amb discapacitat que depenen de les polítiques públiques de suport i assistència”, en paraules del president del comitè, Antonio Guillén. 

Com a primer punt, el COCARMI va demanar recuperar i donar un nou impuls a les trobades del Consell de la Discapacitat de Catalunya (Codiscat), reunit per últim cop el juny del 2019. Constituït el 2016 a instàncies del Comitè, el Codiscat hauria de ser una eina de diàleg i de treball conjunt de les organitzacions de la discapacitat i dels departaments i entitats locals que treballen per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.

El COCARMI va demanar també la represa del Pacte Nacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat per avançar en la implementació de la Convenció amb una visió més estratègica. Així mateix, va reclamar millorar el finançament i les eines que garanteixin la sostenibilitat de les persones amb discapacitat i les entitats que les representen (subvencions, revisió del sistema de copagament, afavorir l’accés a fons europeus, augmentar la tarifa que s’abona a les entitats pels serveis que presten com a col·laboradores de l’administració…). En paral·lel, va insistir un cop més en l’aprovació de normativa legal pendent com és el cas del Decret d’Accessibilitat, que s’hauria d’haver aprovat fa anys per desenvolupar la Llei 13/2014, del 30 d’octubre, d’accessibilitat, i el Decret d’Assistència Personal

“Senzillament demanem allò a què tenim dret com la resta de la societat, eines i recursos que ens facin la vida una mica més fàcil, tenint en compte les nostres necessitats i característiques”, recordà Antonio Guillén.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content