Dimarts, 19 octubre 2021
IniciDependènciaEl Govern obre una consulta pública per elaborar el decret d’assistència personal...

El Govern obre una consulta pública per elaborar el decret d’assistència personal per a persones amb discapacitat

Ampliarà la prestació fins els 2.250 euros al mes

persona en cadira rodes decret assistencia personal
La figura de l’assistent personal ajuda en molts casos a aconseguir una major independència // Font: Arxiu

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha obert una consulta pública per l’elaboració del projecte de decret que regularà la prestació econòmica de l’assistència personal de les persones amb discapacitat física. 

La normativa pretén millorar el nivell de protecció d’aquesta prestació, que segons el marc normatiu espanyol vigent de la Ley de Autonomía Personal y Atención a la Dependencia (LAPAD) (LAPAD), una persona amb dependència pot percebre fins a 715 euros mensuals per contractar a una assistent personal. 

Assistència personal millorada

El model impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ampliarà aquesta quantitat fins els 2.250 euros al mes per unes 140 hores d’assistència com a màxim, un increment que anirà a càrrec del govern català. 

L’objectiu d’aquest nou Decret és prioritzar la prestació econòmica d’assistència per sobre de l’atenció residencial a les persones amb discapacitat física o sordceguesa, després que un projecte experimental demostrés que aquesta figura ajuda a mantenir o aconseguir un major grau d’independència en la major part dels casos. 

L’assistència personal dóna suport a la persona amb dependència o discapacitat per realitzar les activitats que faria en absència de limitacions, li permet gaudir del màxim nivell d’autonomia en el desenvolupament del seu projecte de vida i li facilita l’exercici de l’autodeterminació. La persona és qui decideix quan, com i en quines activitats de la seva vida farà ús d’aquest suport, en qualsevol àmbit de la vida. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES