Diumenge, 24 octubre 2021
IniciDestacadesEs constitueix oficialment el Consell de la Discapacitat a Catalunya (CODISCAT)

Es constitueix oficialment el Consell de la Discapacitat a Catalunya (CODISCAT)

cocarmi i carles puigdemont
Última trobada dels representants de la discapacitat a Catalunya i Carles Puigdemont // Foto: Imatge cedida per COCARMI

Finalment l’anhel del sector de la discapacitat a Catalunya s’ha fet realitat. Aquest dimecres es va constituir oficialment el Consell de la Discapacitat a Catalunya (CODISCAT) que estarà adscrit al departament de Treball, Afers Socials i Famílies i que serà presidit pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

Aquest nou òrgan neix després de més de dos anys de treball conjunt de l’administració catalana i les organitzacions catalanes de la discapacitat. Va ser el Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI) qui va proposar la seva creació l’estiu de 2012 dins el Full de Ruta de la Discapacitat 2012-2015, que va presentar l’aleshores president de la Generalitat, Artur Mas.

Carles Puigdemont va recollir aquest testimoni quan va accedir a la presidència del Govern després de les eleccions del passat 27 de setembre i ja en el seu debat d’investidura va agafar el compromís de constituir el CODISCAT.

El nou organisme vol ser una eina de diàleg i de treball conjunt de les organitzacions de la discapacitat i dels departaments i entitats locals que treballen per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, on les entitats que l’integren seran consultades pel Govern en tots aquells programes i recursos que desenvolupin per millorar l’atenció del col·lectiu. És, per tant, una oportunitat única d’abordar de manera global i transversal les iniciatives relacionades amb la discapacitat.

Per al president del COCARMI i vicepresident segon del CODISCAT, Antonio Guillén, “el CODISCAT és un pas endavant en el reconeixement dels drets de les persones amb discapacitat i la seva efectiva integració en tots els àmbits de la societat”. Alhora, Guillén vol convidar a tots els seus membres a “ser valents en la presa de decisions i compromisos per fer de Catalunya un país inclusiu, integrador, solidari i exemple de convivència i accessibilitat

a tots els nivells”. En aquest sentit, Guillén presentarà l’Acord de prioritats persones amb discapacitat consensuat per les deu federacions que integren el comitè. Al seu torn, la vicepresidenta primera del consell i consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, presentarà les línies estratègiques en les polítiques adreçades a les persones amb discapacitat.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

33 COMENTARIS

  1. És una gran i positiva notícia . Ara s’hauria de fer arribar com més aviat millor , a tots els ajuntaments , la constitució d’aquest
    Consell, a fi de que s’impliquin en tot allò que com a ens local els pertoqui i millorin en tot el possible la vida quotidiana de les persones amb alguna discapacitat( sobretot pel que fa a la movilitat reduïda i els problemes de circular pels carrers del poble)

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES