El camí de la Mollera d’Escalarre, al Parc Natural de l’Alt Pirineu, adaptat a persones amb mobilitat reduïda

Ara hi han 9,3 quilòmetres accessibles al voltant de la Mollera

camí adaptat mollera escalarre mobiliat reduida
Ara és possible fer el recorregut amb cadira de rodes // Foto: gencat

Amb l’arribada de la primavera i el desgel, el Parc Natural de l’Alt Pirineu ha estrenat la millora de l’accessibilitat del camí de la Mollera d’Escalarre, que enllaça la Guingueta d’Àneu amb Esterri d’Àneu, eixamplant-lo, anivellant el terreny i col·locant tanques per millorar la seguretat.

L’actuació s’ha dut a terme en el marc del conveni de col·laboració entre la Generalitat i l’Obra Social ‘la Caixa’, dins del programa d’actuacions en matèria de recerca, salut i medi ambient en espais naturals protegits. També ha comptat amb el suport de personal de Forestal Catalana.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Així mateix, a la zona est de l’aiguamoll s’ha arranjat una part del camí de la Guingueta d’Àneu a Escalarre incorporant-hi sauló. També s’ha arreglat la variant del camí del Búnquer, que era de difícil accés, i que ara té un perfil anivellat i ben delimitat, apte per a cadires de rodes. S’hi han instal·lat pals de fusta i cinta blanca que marquen el correcte accés pel recorregut, que discorre entres dos prats privats, evitant interferir amb el bestiar.

L’actuació s’ha completat amb la instal·lació de mobiliari per a l’ús públic i la millora de la senyalització. Així, s’ha col·locat un nou banc de fusta al camí de la Mollera, s’ha reforçat l’aixopluc de la torre de guaita i del camí del Búnquer, i s’han instal·lat nous indicadors per facilitar als visitants la descoberta de l’entorn i de l’ecosistema de la Mollera d’Escalarre.

BANER_300X250

Totes aquestes millores permeten, a partir d’ara, disposar d’un recorregut circular de 9,3 quilòmetres al voltant de la Mollera apte per a persones amb mobilitat reduïda.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*