23 C
Barcelona
Dissabte. 4 juliol, 2020
Inici Ocupació ACAPPS celebra 20 anys treballant per la inserció laboral de les persones...

ACAPPS celebra 20 anys treballant per la inserció laboral de les persones amb discapacitat auditiva

acapps 20 anys insercio laboral persones discapacitat auditiva
L’entitat ha aconseguit 2.100 contractes de feina // Foto: ACAPPS

Coincidint amb el Dia del Treball, l’Associació Catalana per a la Promoció de les Persones Sordes (ACAPPS) celebra el 20è aniversari del Servei d’Inserció Laboral. En aquestes dues dècades, hem atès 3.500 persones amb discapacitat auditiva i hem aconseguit 2.100 contractes de feina.

Durant aquest 20 anys l’evolució social en relació a la contractació de persones amb discapacitat auditiva ha canviat molt però encara cal trencar estereotips, sobretot pel que fa als perfils professionals, com explica Laia Sullastres, coordinadora del Servei Social de l’entitat. “Una persona sorda, si vol i té la formació adequada, pot treballar de qualsevol cosa. També d’atenció al públic: hi ha persones sordes que han estat usuàries del nostre servei i estant treballant com a formadors/es, de caixers a supermercats o de dependents en comerços perquè cal tenir present que el 98% de les persones sordes es comuniquen oralment, és a dir, parlant”. Per això, l’entitat treballa diàriament en la sensibilització al sector

empresarial. “No és una qüestió de responsabilitat social corporativa sinó de la política de recursos humans de l’empresa” opina Sullastres, que considera que la igualtat d’oportunitats només serà efectiva i real quan les empreses no tinguin prejudicis a l’hora de contractar una persona sorda que compleixi amb els requisits per la vacant de feina.

En aquest sentit, la línia prioritària d’ACAPPS és la normalització de les persones sordes en l’àmbit laboral, és a dir, la seva inserció a l’empresa ordinària. “Els anys de crisis que ha viscut el país recentment han provocat un retrocés. Això ha provocat que les persones sordes hagin entrat a treballar en el mercat protegit, cosa que no havia passat mai amb aquesta intensitat. Ara cal reconduir-ho i avançar per consolidar un model d’inclusió laboral i social a Catalunya”, explica Raimon Jané, president de la Federació d’Associacions Catalanes de Pares i Persones Sordes (ACAPPS).

ACAPPS també treballa en xarxa amb altes entitats del sector de la discapacitat en la inserció laboral de les persones amb discapacitat a l’empresa ordinària, com la Xarxa per la Inclusió Laboral de Barcelona (XIB).

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

NEWSLETTER

Subscriu-te al nostre butlletí per estar al dia de les últimes notícies, ofertes i anuncis exclusius.

Últimes notícies

El Centre d’Atenció Diürna d’ASPID reprèn l’activitat en un entorn segur pels usuaris

El Centre de dia Candi Villafañé d’ASPID ha reprès l’activitat presencial després d’haver implementat tots els protocols...

Una mirada personal a l’escola inclusiva

La meva experiència en una USEE (Unitat de Suport Educatiu Especial) va començar l’any 2012, a l’Institut...

La incertesa pel coronavirus obliga a suspendre la tercera edició de l’Inspira Festival Inclusiu 2020

La Fundació MAP i l'Ajuntament de Ripoll han decidit no celebrar la tercera edició de l'Inspira Festival...

El Grup Alba inicia un nou model dels serveis diürns als nous espais de Guissona, Agramunt i Verdú

El Grup Alba ha iniciat un canvi de rumb dels seus serveis diürns cap a un model...