Dissabte, 23 setembre 2023
IniciDISCAPACITATDefinides les circumstàncies especials per permeten la valoració del grau de discapacitat...

Definides les circumstàncies especials per permeten la valoració del grau de discapacitat per mitjans no presencials o telemàtics

El BOE va publicar aquest dimarts la resolució de l’Imserso que aclara quines són les excepcions

valoració grau discapacitat circumstancies especials
Una persona en cadira de rodes // Foto: Servimedia

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat aquest dimarts la resolució de l’Institut de Majors i Serveis Socials (Imserso) que arreplega l’acord de la Comissió Estatal de Coordinació i Seguiment de la Valoració del Grau de Discapacitat relatiu a les circumstàncies especials que poden donar lloc a la valoració del grau de discapacitat per mitjans no presencials o telemàtics.

ICF23_Baner Financament-300x600

Aquesta Comissió s’encarrega d’elaborar i revisar la relació de circumstàncies especials que puguin fer que l’equip multiprofessional de qualificació i reconeixement del grau de discapacitat faci la valoració per mitjans no presencials o telemàtics quan les circumstàncies especials de les persones interessades així ho aconsellin , quedant garantida en tot cas l’accessibilitat universal i considerant els factors contextuals i ambientals a l’entorn habitual de residència de la persona.

A la reunió que va celebrar el 27 de febrer de 2023 va aprovar l’acord relatiu a les circumstàncies especials que poden donar lloc a la valoració del grau de discapacitat per mitjans no presencials o telemàtics que avui publica el BOE.

Aquestes circumstàncies són les següents: quan la persona interessada es troba immobilitzada o es constati una situació sociosanitària que desaconselli el seu trasllat al centre de valoració; quan les circumstàncies ambientals o epidemiològiques dificultin o desaconsellin la mobilitat de la ciutadania; en pacients immunodeprimits o en tractament immunosupressor, la situació dels quals desaconselli el seu trasllat, amb persones institucionalitzades en les quals se’n desaconselli el trasllat; quan la documentació que consti a l’expedient o que estigui disponible en els sistemes d’informació dels serveis públics de salut, serveis socials i educació, aportin informació objectiva i suficient per fer-ne la valoració i, si escau, la revisió, i s’estimi que la cita presencial no aportarà una informació rellevant que pugui modificar la valoració de la discapacitat.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600
Secció patrocinada per
Logo_DINCAT-INTEGRAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content