Dilluns, 2 octubre 2023
IniciDESTACADESEl CEO del Maresme crida a empreses i agents econòmics a impulsar...

El CEO del Maresme crida a empreses i agents econòmics a impulsar junts una economia social i solidària

El CET es mostra preocupat per la pèrdua de clients provocada per la pandèmia

ceo maresme seccio manipulats
Secció de manipulats del CEO del Maresme // Foto: Fundació el Maresme

El CEO del Maresme de la Fundació el Maresme ha fet una crida a les empreses i als agents econòmics a treballar de la mà per impulsar una economia social i solidària. I és que segons el CEO del Maresme, la Covid19 està afectant, i molt, al mercat laboral i a la sostenibilitat econòmica i social de moltes empreses, entitats i agents econòmics.  

ICF23_Baner Financament-300x600

A més, està incidint en una problemàtica latent des de sempre: la desigualtat en l’accés al món laboral que pateixen les persones amb discapacitat intel·lectual, un dels col·lectius més vulnerables de la societat. “Si la pandèmia ha suposat un daltabaix laboral de proporcions històriques, per al nostre col·lectiu ho ha estat possiblement més”, assegura Carme Martí, directora de desenvolupament de negoci i innovació del CEO del Maresme, que a la vegada es lamenta que “les conseqüències econòmiques en la vessant d’ocupació i d’integració laboral són impredictibles. Estem patint-ho i ho patirem. Estem preocupats, perquè hem perdut molts clients”. 

Davant aquest context tan negatiu, Martí té clar que “ningú ens salvarà de la situació actual, i nosaltres, des de la feina del dia a dia i des de l’aportació del conjunt de persones treballadores, som els que hem d’aixecar la nostra entitat”. 

El CEO del Maresme, una empresa de serveis formada per persones amb discapacitat intel·lectual

El CEO del Maresme és un Centre Especial de Treball (CET), és una empresa de serveis que té com a particularitat que el 70% de la seva plantilla està formada per persones amb discapacitat intel·lectual. Actualment hi treballen 285 persones, repartides en diversos serveis que presten a més de 1500 clients privats i públics. Els serveis prestats són variats: des de serveis de jardineria i manteniment de zones verdes, manipulats industrials manuals i automatitzats, recollida selectiva de residus porta a porta, neteja de comunitats, indústries, oficines, aula i productes apícoles des de Can Parcala… 

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

“Estem molt interessats en generar negoci que ens permeti, a banda de fer-nos sostenibles econòmicament, acomplir amb el nostre objectiu de crear i mantenir llocs de treball per a persones amb discapacitat intel·lectual. Per això, tot el que projectem té molt present la nostra màxima: La persona al centre. Així, el nous projectes els pensem, dissenyem i dirigim al nostre col·lectiu, a les seves necessitats, problemàtiques i interessos. Estem convençuts que des de la mirada social es pot arribar molt lluny!”, apunta Carme Martí. 

El centre especial de treball posa de relleu les 5 insercions laborals assolides aquest 2020 en l’empresa ordinària (fora de l’àmbit protegit) i el compromís social que demostren moltes empreses del Maresme malgrat la crisi, així com les 25 insercions laborals de persones amb discapacitat intel·lectual en situació d’atur del Servei de Formació i Inserció Laboral, SEFI. 

D’altra banda, des del CEO del Maresme també aplaudeixen l’esforç i el compromís social que estan fent les petites empreses i autònoms, les quals representen el 60% dels clients del servei de recollida de residus porta a porta. “Encoratgem a totes les empreses i agents econòmics a treballar de la mà per impulsar una economia social i solidària que aposti per les oportunitats laborals de tothom, especialment per a aquelles persones que ho tenen encara més difícil. Entre tots ho farem possible, però ens cal la col·laboració del teixit empresarial. Necessitem que les empreses ens facin confiança i contractin els nostres serveis. Així mateix, necessitem la receptivitat i la complicitat de l’administració pública i una aposta ferma en la promoció de la contractació social”, conclou Carme Martí. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content