Dimecres, 19 gener 2022
IniciDiscapacitatEl Senat posa fi a l'esterilització forçosa de les persones amb discapacitat...

El Senat posa fi a l’esterilització forçosa de les persones amb discapacitat incapacitades judicialment

senat reforma llei accessibilitat cognitiva
El Senat ha posat avui fi a una anomalia de l’ordenament jurídic // Foto: Wikipèdia

Com si d’un regal es tractés, el Senat ha aprovat avui per unanimitat l’eradicació definitiva de l’esterilització forçosa de les persones amb discapacitat incapacitades judicialment, en vespres de la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. 

Impulsada pel Comitè Espanyol de Representants de les Persones amb Discapacitat (Cermi) i per Fundación Cermi Mujeres, la iniciativa buscava suprimir el paràgraf segon de l’article 156 de el Codi Penal, en el qual es despenalitzen les esterilitzacions no consentides d’aquestes persones quan així ho ordenava un orgà judicial. 

Amb aquesta abolició aprovada pel Senat es posa fi a una anomalia de l’ordenament jurídic mantingut durant molt de temps, que atemptava contra els drets de les persones amb discapacitat i que castigava especialment a les dones i adolescents. 

La conquesta ha arribat després de una llarga lluita de la societat civil de la discapacitat, que ha vist una manca de receptivitat i interès dels successius governs, les forces polítiques i fins i tot els mitjans de comunicació. 

Des de tots els àmbits de la discapacitat s’ha aplaudit avui aquesta aprovació, que arriba tot just 2 anys després de l’obtenció del dret a vot per a totes les persones amb discapacitat, un èxit que es va aconseguir també des del moviment Cermi. 

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content