Dilluns, 15 agost 2022
Dilluns, 15 agost 2022
IniciDretsCampanya amb mesures per fer més inclusives les piscines municipals de l’Urgell...

Campanya amb mesures per fer més inclusives les piscines municipals de l’Urgell i La Segarra

campanya-mesures-inclusives-piscines-urgell-segarra
Grup de familiars que van presentar la campanya “Piscines Inclusives” // Foto: Grup Alba

Un grup de famílies vinculades al Grup Alba van presentar ahir la campanya “Piscines Inclusives” amb cinc propostes per millorar l’accessibilitat a les piscines municipals de l’Urgell i la Segarra.

Entre les 5 accions que proposen les famílies hi ha la necessitat d’establir unes tarifes visibles a l’entrada de les piscines que tinguin en compte el col·lectiu de persones amb discapacitat. A banda d’un descompte per a la persona, també reclamen la gratuïtat de l’entrada per a l’acompanyant per aquelles persones que necessiten una segona persona de suport. “El meu fill que ja és adolescent quan anem a les piscines no pot fer res per si sol, necessita que algú l’ajudi a entrar a l’aigua, a canviar-se i a accedir al recinte de les piscines. Si jo no l’acompanyo no podria gaudir-ne mai”, explica Montse Aloy, mare del Lluc.

Proposen que per gaudir d’aquesta gratuïtat les famílies ho hagin d’acreditar el Carnet oficial de la Discapacitat que emet la Generalitat, i que especifica quines persones necessiten del suport d’una altra persona i el seu barem de mobilitat.

Cal ressaltar que aquest any i davant de la pressió de les famílies, l’abonament de les piscines que ofereix el Consell Comarcal de l’Urgell ja inclou aquest descompte i gratuïtat, i les famílies demanen que es pugui establir en totes les tarifes i abonaments de les piscines del territori.

Altres demandes que fan les famílies tenen a veure amb els lavabos adaptats que sovint es fan servir de magatzems o el fet de trobar-se amb barreres arquitectòniques en el recinte.

A la presentació d’ahir van assistir diverses persones amb fills amb discapacitat com Montse Garrido, que va explicar que “no tenim massa oferta d’oci per les persones amb especials dificultats i a l’estiu anar a la piscina i gaudir de l’aigua és la millor opció, també fins i tot a nivell terapèutic. Però fins i tot anar a la piscina pot ser complicat pels nostres fills i per nosaltres, les famílies, i reclamen que des dels Ajuntaments ens tinguin més en compte”.

També hi va ser present el Sergi, un jove que va amb cadira de rodes que reclamava una altra de les mesures que s’especifiquen en el document de la campanya. “Jo per exemple només em puc banyar amb una cadira adaptada i no totes les piscines en tenen. També demanaria que la piscina pogués tenir una entrada com si fos una platja, com ho tenen a Tàrrega o a Ossó de Sió”, va dir.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content