Dissabte, 16 octubre 2021
HomeDretsLa piscina municipal de Gironella estrena un elevador hidràulic per a les...

La piscina municipal de Gironella estrena un elevador hidràulic per a les persones amb mobilitat reduïda

elevador hidràulic piscina gironella mobilitat reduïda
Un usuari de la Residència Sant Roc va provar el nou elevador hidràulic // Foto:

La piscina municipal de Gironella (Berguedà) compta des d’ara d’un elevador hidràulic per permetre l’accés als vasos d’aigua de persones amb mobilitat reduïda, que fins ara tenien l’accés adaptat a totes les instal·lacions però no podien accedir fins a l’interior de l’aigua.

L’Ajuntament de Gironella va inaugurar ahir la nova temporada de la piscina municipal amb aquesta novetat d’accessibilitat, convertint-se d’aquesta manera en una de les piscines referents de la comarca en aquest àmbit.

L’alcalde de Gironella, David Font, va explicar que aquesta mesura va en la línia “fixada des de fa temps ”d’oferir igualtat d’oportunitats a tots els ciutadans de Gironella”. En aquest sentit, va recordar altres intervencions per fer els passos de vianants accessibles o la posada en funcionament de l’ascensor que connecta Cal Metre amb el nucli històric.

Per la seva part, la regidora d’Esports, Maria Àngels Sallés, va explicar que la nova cadira s’activarà sota demanda i se n’encarregaran els socorristes de la piscina. Un cop dins l’aigua, caldrà que l’usuari disposi d’una ajuda (familiar, amic o professional) o que disposi de l’autonomia suficient per garantir la seva seguretat.

Per presentar l’aparell i comprovar de primera mà la utilitat de la nova cadira, es va desplaçar fins a les instal·lacions un usuari de la Residència Sant Roc, acompanyat per professionals de la fundació.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES