Divendres, 14 juny 2024
IniciINCLUSIÓ LABORALAMPANS i etalentum Anoia&Bages ajudaran les empreses a complir amb la inserció...

AMPANS i etalentum Anoia&Bages ajudaran les empreses a complir amb la inserció laboral de les persones amb discapacitat

Firmen un acord per donar resposta als clients que volen incorporar persones amb discapacitat a les seves plantilles

acord ampans etalentum inserció persones discapacitat empreses
Representants de les dues entitats el día de la signatura de l’acord // Foto: Ampans

La Fundació AMPANS i la consultoria de selecció de personal manresana etalentum Anoia&Bages han signat un conveni de col·laboració per tal de treballar conjuntament per la inclusió sociolaboral de persones amb discapacitat i en situació de vulnerabilitat social en les empreses.

Amb aquest acord, el Servei d’Inserció laboral d’AMPANS es compromet a posar a disposició de les empreses que contracten els serveis d’etalentum Anoia&Bages, el seu equip de professionals per ajudar-los en el procés d’incorporació de persones amb necessitats de suport i presentar candidats amb característiques adequades al lloc de treball a ocupar dins el procés de selecció.

També es posarà a disposició de les empreses clients d’etalentum per oferir- los el seu catàleg de prestació de serveis laborals, com ara els serveis de neteja o de jardineria, o la secció de Serveis a la Indústria, entre d’altres.

PUBLICITAT

Paral·lelament es posarà a disposició de les empreses clients d’etalentum per oferir-los el seu catàleg de prestació de serveis laborals, com ara els serveis de neteja o de jardineria, o la secció de Serveis a la Indústria, entre d’altres.

El Servei d’Inserció d’AMPANS va atendre l’any passat més de 800 persones a través de diferents programes d’orientació, formació i acompanyament a la inserció, mentre que el Centre de Noves Oportunitats acompanya prop de 400 joves que han abandonat els estudis de forma prematura i no tenen cap ocupació.

Les opcions que dona la Llei

Aquest acord sorgeix arran de la necessitat de la consultura etalentum Anoia&Bages de donar resposta als seus clients que volen incorporar persones amb discapacitat a les seves plantilles.

PUBLICITAT

Cal recordar que la Llei general de drets de les persones amb discapacitat i de la seva inclusió social recull que les empreses amb una plantilla de 50 persones o més, ha de reservar el 2% de llocs de treball a persones treballadores amb discapacitat.

La Llei també contempla la contractació de serveis d’un Centre Especial de Treball com a mesura alternativa a la reserva de contractació directa de persones amb discapacitat, en cas que l’empresa no pugui oferir cap lloc de treball adequat.

La Llei preveu unes altres mesures alternatives com ara la posta en marxa d’un enclavament laboral, és a dir que un equip de treball d’un Centre Especial de Treball es desplaça temporalment a l’empresa contractant del servei, per desenvolupar-hi una tasca o serveis que guardin una relació directa amb l’activitat normal d’aquesta.

Per últim, les empreses també tenen la possibilitat de complir amb la Llei, amb donacions o patrocinis dels projectes d’una entitat sense ànim de lucre dedicada a la inserció sociolaboral de persones amb discapacitat.

Secció patrocinada per:

FECETC color logo

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content