Dijous, 6 octubre 2022
Dijous, 6 octubre 2022
IniciEleccions 14FAMMFEINA reclama a les candidatures al Parlament polítiques d’inclusió laboral i l’accés...

AMMFEINA reclama a les candidatures al Parlament polítiques d’inclusió laboral i l’accés a l’habitatge en salut mental

Ha celebrat aquest matí un debat per traslladar-los el seu decàleg de propostes

AMMFEINA_DebatElectoral candidatures acces habitatge salut mental
El debat online s’ha celebrat aquest matí // Foto: AMMFEINA

AMMFEINA, l’organització que agrupa entitats d’arreu Catalunya que promouen l’ocupació de persones amb problemes de salut mental i el seu accés a l’habitatge, ha celebrat aquest matí un debat amb representants de les vuit candidatures que concorren a les eleccions al Parlament per traslladar-los les seves reivindicacions per a la propera legislatura.

L’acte ha comptat amb la participació de Blanca Navarro, candidata de Ciutadans per Barcelona; David Saldoni, candidat de Junts per Catalunya per Barcelona; Jordi Albert, candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya per Barcelona; Pol Gibert, candidat del Partit Socialista de Catalunya per Barcelona; Marc Parés, candidat de Catalunya en Comú Podem per Barcelona; Carles Riera, candidat de Candidatura d’Unitat Popular – Un nou cicle per Guanyar; Albert Guivernau, candidat del Partit Popular de Catalunya per Barcelona; i Sílvia Fuster, candidata del Partit Demòcrata de Catalunya per Barcelona.

Banner 300x250px EnBucle3

AMMFEINA ha aprofitat la trobada per reclamar a totes les candidatures el seu compromís perquè en la propera legislatura es garanteixi l’accés de les persones amb problemes de salut mental a una vida plena, independent i amb una participació activa en la comunitat.

Per vertebrar les seves exigències, l’entitat ha elaborat un decàleg de propostes que recull la necessitat d’impulsar estratègies que garanteixin que les persones amb problemes de salut mental puguin dur una vida independent i en comunitat.

LA PANDÈMIA I ELS SEUS EFECTES

La pandèmia i els seus efectes també han estat presents en el debat. AMMFEINA ha recordat a les candidatures que en un context de recessió econòmica com l’actual és més necessari que mai impulsar estratègies que evitin l’exclusió dels col·lectius més vulnerables i, alhora, promoguin la seva inclusió. En el cas de les persones amb un problema de salut mental això passa, d’una banda, per promoure l’accés i la permanència en el mercat de treball, tenint en compte que són un dels grups de població amb més baixa ocupació; i de l’altra, per facilitar l’accés a l’habitatge. “Cal una aposta ferma per incrementar el número de places disponibles en l’àmbit de l’habitatge per a persones amb problemes de salut mental per tal de cobrir les necessitats de suport tant a les llars residències com en el marc dels programes per a la vida independent”, ha destacat el vicepresident d’AMMFEINA, Enric Cardús.

D’altra banda, el president d’AMMFEINA, Francisco Villegas, ha defensat la necessitat que l’Administració aposti per mesures d’acció positiva que permetin assolir un efectiva igualtat d’oportunitat de totes les persones i ha fem èmfasi en la importància d’establir  sistemes de suports a la formació. “És indispensable en un moment com l’actual apostar per la formació com un element clau en els processos d’inclusió laboral i dotar dels suports adients i necessaris per fer més accessible la formació”, ha assenyalat Villegas.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content