Dilluns, 15 agost 2022
Dilluns, 15 agost 2022
IniciInclusió LaboralAgramunt obre un punt d’atenció del programa d’inserció laboral per a persones...

Agramunt obre un punt d’atenció del programa d’inserció laboral per a persones amb Renda Garantida d’Aspid

La iniciativa es porta a terme a les comarques del Pla d’Urgell, la Noguera, el Segrià i l’Urgell

Silvia Fernández i Bibiana Bendicho (1)
Silvia Fernández i Bibiana Bendicho // Foto: Aspid

L’edició 2022-23 del Programa MAIS d’Inserció Laboral per a persones amb Renda Garantida de Ciutadania gestionat per Aspid s’ampliarà a Agramunt, on amb la col·laboració de l’Ajuntament s’ha creat un punt d’atenció a usuaris que complementarà el que ja existeix a Tàrrega. Aquest programa està destinat a donar orientació laboral als inscrits, i intermediar-los en ofertes de feina i gestionar la realització de pràctiques en empreses. La iniciativa es porta a terme actualment al Pla d’Urgell, la Noguera, el Segrià i l’Urgell.

El nou punt d’atenció d’Agramunt obrirà un dia a la setmana i permetrà atendre beneficiaris d’aquest programa que viuen en aquest municipi urgellenc, i que ara tenien dificultats per participar en el programa degut a que aquest només s’oferia a Tàrrega. Aquesta ampliació dels punts d’atenció ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament d’Agramunt, que ha cedit un espai per oferir el servei.

Les sessions d’aquesta edició del programa, que tindrà lloc fins a l’abril de l’any 2023, se centren en la identificació dels talents de les persones que hi participen, el coneixement de les eines i canals de recerca de feina, l’exploració de les oportunitats laborals de l’entorn i la millora dels coneixements en noves tecnologies informàtiques.

L’alcaldessa d’Agramunt, Silvia Fernández, ha explicat que per als ciutadans del municipi sempre és important garantir la proximitat i l’accessibilitat als serveis i oferir oportunitats reals d’inserció en el mateix territori. 

Per la seva part, Bibiana Bendicho, presidenta d’ASPID, ha asseverat de la seva banda que la col·laboració “ens permetrà poder treballar més a prop de les empreses del municipi, per tal de promoure estratègies destinades a que aquestes persones puguin acabar inserint-se en el mercat de treball d’Agramunt”.

En la darrera edició, el programa va atendre un total de 130 persones en els 4 punts —ara ampliats a 5— on es va desenvolupar (Lleida, Tàrrega, Balaguer i Mollerussa). 

La iniciativa va iniciar-se fa 3 anys, el 2019, a la Noguera, el Segrià i l’Urgell, i es va ampliar l’any 2020 a la comarca del Pla d’Urgell. El programa gestionat per ASPID pertany al Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya.

Secció patrocinada per
FECETC color logo
https://fecetc.org
Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content