21.5 C
Barcelona
Dijous, 4 juny 2020

7 de cada 10 persones amb discapacitat creuen que les noves tecnologies són clau per trobar feina

Apunta't al nostre Newsletter

Per estar al dia de totes les notícies, anuncis i ofertes especials

També has de llegir...

FSCD i Diari de la Discapacitat, junts per millorar la visibilitat mediàtica de la discapacitat intel·lectual

Èxit21 és el diari digital de la Fundació Catalana Síndrome de Down // Foto: FCSD La Fundació Catalana...

Cultura commemora els 10 anys de la Llei de la Llengua de Signes Catalana

Nen expressant-se en LSC // Foto: gencat El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de...

Un informe del CERMI recull la vulneració dels drets humans de les persones amb discapacitat a Catalunya

L'informe fa referència a la segona activitat de la Guàrdia Urbana // Foto: Ajuntament de Barcelona El Comitè...

Més facilitats de les persones amb discapacitat per accedir als ajuts per pagar el lloguer

La COVID-19 està afectant també al pagament dels lloguers d'habitatges // Foto: Wikimedia Commons La Generalitat de Catalunya...
noves tecnologies clau trobar feina persones discapacitat
L’informe destaca la importància de les xarxes socials // Foto: Pixabay

Amb motiu del Dia Internacional de les Tecnologies Apropiades que se celebra el proper 15 de juliol, la Fundació Adecco i Keysight Technologies Spain, empresa líder en tecnologia han elaborat al vuitena edició de l’Informe de Tecnologia i Discapacitat, on s’analitza a través d’enquestes la influència de les noves tecnologies (NNTT) en les persones amb discapacitat, i en concret en el seu accés al mercat laboral i el seu desenvolupament professional.

Segons aquesta anàlisi, els avenços tecnològics tenen una estreta relació amb la inclusió de les persones amb discapacitat i s’han convertit en aliades imprescindibles a millorar, en trets generals, la seva qualitat de vida, com afirma el 66% dels enquestats. És a dir, 7 de cada 10 persones amb discapacitat pensen que la tecnologia és clau per a la inclusió social i laboral.

Altres conseqüències positives, la comunicació i la recerca de feina es presenten com els aspectes on les persones amb discapacitat s’han vist més beneficiades gràcies als avenços de la tecnologia, segons el 65% i el 64% dels enquestats respectivament.

L’informe assenyala, a més, que entre les aplicacions més descarregades per les persones amb discapacitat es troben plataformes de recerca de feina (62%) i xarxes socials (66%). Aquestes últimes es converteixen en una finestra al món. De fet, el 77% afirma que augmenten les possibilitats de trobar feina.

Segons Francisco Mesonero, DG de la Fundació Adecco, “moltes persones amb discapacitat romanien excloses del mercat laboral i, gràcies al desenvolupament de la tecnologia ia la innovació, han tingut l’oportunitat de demostrar el seu talent i optar a una feina al qual, fa algunes dècades, haguessin tingut molt difícil accedir-hi.”

“És un fet que l’impacte de la tecnologia en l’ocupació de les persones amb discapacitat és creixent, i les xifres així ho constaten. Aquest creixement ha de convertir-se en motivació per seguir avançant, posant la tecnologia al servei d’un fi social que avui s’ha convertit en una prioritat nacional: la igualtat d’oportunitats i la plena inclusió de les persones amb discapacitat” destaca Mesonero.

Una de les formes d’ocupació que han prosperat en els darrers anys ha estat el teletreball, que encara que s’introdueix lentament a Espanya, el percentatge de persones amb discapacitat que té feina i el seu lloc permet el treball de forma telemàtica ha augmentat 6 punts, registrant un 17% de persones amb discapacitat que indiquen que tenen l’opció de treballar a distància.

Aquesta alternativa suposa una alternativa real i fins i tot, una garantia perquè les persones amb mobilitat reduïda no quedin excloses del mercat laboral.

Una altra dada que destaca aquest informe és la importància de les xarxes socials per a les persones amb discapacitat. Un 64% dels enquestats assegura que les NNTT faciliten la recerca de feina; de fet, el 77% dels enquestats afirma que les xarxes socials augmenten les possibilitats de trobar feina. A més, un 65% afirma que les NNTT ajuden i milloren la comunicació. Es tracta de percentatges similars que il·lustren com les tecnologies, a través de les xarxes socials en aquest cas, pot trenquen moltes barreres i estigmes associats a la discapacitat.

Aquesta utilitat de les xarxes socials per les persones amb discapacitat però venen frenades perquè el 19% dels enquestats troben barreres  (manca d’opcions accessibles, pop-ups, banners, publicitat, ergonomia i un funcionament complex) navegant per internet. 

En la recerca d’ocupació, aquestes barreres suposen una limitació molt important pel fet que pràcticament la totalitat de les ofertes d’ocupació que es publiquen ho fan en plataformes digitals.

- Advertisement -

Articles relacionats

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

Últimes notícies

SIFU llança una formació per a la integració laboral de persones amb discapacitat post Covid-19

Cartell de la plataforma formativa // Foto: Grupo SIFU La Fundació Grup SIFU llança aquest dijous una plataforma...

Sebastià Catllà renova el càrrec de president de la Fundació AMPANS quatre anys més

Sebastià Catllà, president del Patronat de la Fundació // Foto: AMPANS El Patronat de la Fundació AMPANS ha...

FSCD i Diari de la Discapacitat, junts per millorar la visibilitat mediàtica de la discapacitat intel·lectual

Èxit21 és el diari digital de la Fundació Catalana Síndrome de Down // Foto: FCSD La Fundació Catalana...

Al confinament, bona cara

Francisco Marín // Foto: FCSD Tot va començar el dimecres 11 de març, que va ser l’últim dia...

Leo Messi envia un missatge de suport a les persones usuàries de la Fundació AMPANS

https://www.youtube.com/watch?v=Gz4eGQ9TJXU&feature=youtu.be Al igual que fa uns dies va fer Luis Suarez, el futbolista argentí Leo Messi ha...