El 56% dels joves menors de 25 anys amb discapacitat a Catalunya estan a l’atur

La Fundació Adecco i JYSK fan una enquesta a 600 joves

joves discapacitat
Més de la meitat dels joves amb discapacitat estan a l’atur // Foto: Wikimèdia Commons

Una enquesta feta a 600 joves amb discapacitat menors de 25 anys realitzada per la Fundació Adecco i JYSK ha determinat que el 56% dels joves amb discapacitat a Catalunya estan a l’atur dels quals sis de cada 10 són de llarga durada, unes xifres que contrasten amb les dels joves menors de 25 anys sense discapacitat, on la xifra de persones aturades es queda al 39% (17 punts menys), dels quals el 41% són de llarga durada (19 punts menys).

L’estudi s’ha fet amb l’objectiu d’aprofundir en la situació professional de les persones joves amb discapacitat, per comparar-la amb els dels seus coetanis sense discapacitat i avaluar el grau de normalització de les noves generacions amb discapacitat en el mercat laboral.

BANER_300X250

Entre les causes que justifiquen aquesta diferència trobem un grau inferior d’accés dels joves amb discapacitat als estudis superiors, la manca de recursos i suport a l’hora d’afrontar la recerca de treball o la persistència de prejudicis i estereotips (sobreprotecció, desconeixement, etc) que segueixen dificultant la inserció de les persones amb discapacitat a l’empresa.

En l’apartat del nivell formatiu l’enquesta també reflecteix que el nivell formatiu dels desocupats amb discapacitat continua sent inferior a la mitja general. Actualment només el 8,2% dels joves amb discapacitat té estudis universitaris mentre que la xifra puja fins al 17,2% en la resta de la població. Cal a més destacar que un 40% dels universitaris amb discapacitat han decidit fer els seus estudis a distància per evitar les barreres arquitectòniques i psicològiques que suposa assistir directament a les classes.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*