Una emprenedora crea un grup al Facebook per ajudar les persones afectades de TOC a l’Anoia

L’Ana Aleo pateix Trastorn Obsessiu Compulsiu des de fa 20 anys

ana aleo grup facebook anoia toc trastorn mental
L’Ana Aleo pateix TOC des de fa més de 20 anys // Foto: Pinterest

L’Ana Aleo, de Vilanova del Camí (Barcelona), ha creat un grup d’ajuda al Facebook (Anoia TOC) amb l’objectiu “d’estar a prop de la gent” que pateix Trastorn Obsessiu Compulsiu (TOC), un trastorn mental que es presenta en forma de pensaments obsessius que poden tenir a veure amb la neteja, amb l’ordre, amb el control i amb la perfecció de les coses.

Aleo, que fa vint anys que pateix aquest trastorn, ha iniciat aquest projecte perquè a la seva comarca, l’Anoia, no hi ha cap lloc on poder fer xerrades i activitats relacionades amb el TOC. De fet la seva idea no es queda en la creació d’una pàgina al Facebook sinó que té l’objectiu de crear una associació d’afectats per TOC.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Per això ja s’ha posat en contacte amb diversos mitjans, centres especialitzats i experts per tirar la iniciativa endavant. Ara per ara, la farmàcia del poble li ha cedit una sala per fer tallers, la ràdio de Vilanova li ha ofert un espai radiofònic i està pendent que ‘Activa’t per la Salut Mental’ també li confirmi un espai on poder treballar. A més, està en contacte amb ‘Obertament’, una agrupació d’entitats que també lluiten amb els mateixos objectius.

El TOC afecta aproximadament al 3% de la població, encara que hi ha molta gent que el pateix però ha estat diagnostica. Per pal·liar els efectes d’aquest trastorn hi ha l’opció de fer treballs d’autoestima, teràpies conductuals i de comportament, a més de les teràpies naturals com ara el ioga, la meditació o la reflexoteràpia.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*