Dijous, 2 desembre 2021
IniciPatrocinatsUna descoberta fa possible la detecció precoç de l’Alzheimer en persones amb...

Una descoberta fa possible la detecció precoç de l’Alzheimer en persones amb síndrome de Down

detecció precoç persones síndrome down
La descoberta podria canviar el paradigma en la manera com es detecta la malaltia en persones amb síndrome de Down // Foto: Grupo SIFU

Un grup d’investigadors de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, ha descobert un biomarcador en sang que permet la detecció precoç de l’Alzheimer en persones amb síndrome de Down. L’equip que ha fet la descoberta ha estat liderat per Rafael Blesa, director del Servei de Neurologia de l’Hospital.

La troballa, que ha estat publicada a la revista científica ‘The Lancet Neurology’, tindrà segons els seus investigadors, un impacte directe en el disseny d’assajos clínics de prevenció en persones amb síndrome de Down. També indiquen que en l’actualitat aquest col·lectiu està molt limitat per la dificultat per a estandarditzar l’inici dels símptomes de l’Alzheimer.

fiare banca etica crowdfunding

L’equip destaca que es tracta d’un biomarcador fàcilment accessible i de baix cost per diagnosticar els símptomes. Fins ara, els biomarcadors de l’Alzheimer més estudiats són la proteïna amiloide i la proteïna Tau.

La investigació ha inclòs participants amb i sense síndrome de Down, però no persones amb Alzheimer sense síndrome de Down, per la qual cosa “no és adequat extrapolar directament els resultats derivats a la població general”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES