Una descoberta fa possible la detecció precoç de l’Alzheimer en persones amb síndrome de Down

Un equip d’investigadors descobreix un biomarcador en sang

detecció precoç persones síndrome down
La descoberta podria canviar el paradigma en la manera com es detecta la malaltia en persones amb síndrome de Down // Foto: Grupo SIFU

Un grup d’investigadors de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, ha descobert un biomarcador en sang que permet la detecció precoç de l’Alzheimer en persones amb síndrome de Down. L’equip que ha fet la descoberta ha estat liderat per Rafael Blesa, director del Servei de Neurologia de l’Hospital.

La troballa, que ha estat publicada a la revista científica ‘The Lancet Neurology’, tindrà segons els seus investigadors, un impacte directe en el disseny d’assajos clínics de prevenció en persones amb síndrome de Down. També indiquen que en l’actualitat aquest col·lectiu està molt limitat per la dificultat per a estandarditzar l’inici dels símptomes de l’Alzheimer.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

L’equip destaca que es tracta d’un biomarcador fàcilment accessible i de baix cost per diagnosticar els símptomes. Fins ara, els biomarcadors de l’Alzheimer més estudiats són la proteïna amiloide i la proteïna Tau.

La investigació ha inclòs participants amb i sense síndrome de Down, però no persones amb Alzheimer sense síndrome de Down, per la qual cosa “no és adequat extrapolar directament els resultats derivats a la població general”.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*