Un total de 450 persones han estat ateses a Lleida pel projecte ‘Activa’t per la Salut Mental’ en els darrers 4 anys

La Diputació de Lleida acull una sessió de balanç

balanç activat salut mental terres lleida
L’acte es va celebrar a la sala d’actes de la Diputació de Lleida // Foto: Salut Mental Catalunya

La sala d’actes de la Diputació de Lleida va acollir ahir una sessió de balanç dels quatre anys de recorregut del projecte Activa’t per la salut mental a les Terres de Lleida, un projecte de base comunitària per millorar l’atenció a les persones amb problemes de salut mental i els seus familiars.

Durant el quatre anys d’aquest projecte pilot que s’emmarca dins el Pla Integral d’Atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions, han participat a l’Activat un total 454 persones a Lleida, ja sigui formant part d’alguna de les fases del circuït o de totes elles.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Al global de xifres catalanes, han estat 4.771 les persones que s’han pogut beneficiar del projecte a tot Catalunya. A més, el projecte compta amb 133 persones voluntàries (com a dinamitzadores de Grups d’Ajuda Mútua tant de persones amb problemes de salut mental com de familiars ) i el suport de 140 professionals dels serveis de salut.

Els resultats obtinguts durant aquests quatre anys han estat avaluats per IVALUA, una entitat d’avaluació de polítiques públiques. Indiquen que la participació a l’Activa’t té efectes positius en la recuperació de les persones amb un diagnòstic de trastorn mental sever, els quals mostren avenços en el seu procés de recuperació.

BANER_300X250

Pel que fa als familiars participants al programa, tenen una percepció més positiva de l’experiència de cura, tant la seva pròpia com la de la resta de la família. “Moltes famílies ens diuen que els ha canviat la vida, no entenen per què no se’ls havia ofert abans aquest tipus d’iniciatives”.

Activa’t per la salut mental és un projecte innovador a nivell internacional, que aglutina diverses bones pràctiques que ja han demostrat que funcionen, i les articula en un circuit integrat que, a més, ha estat avaluat.

El projecte promou l’accés a la informació, la consciència dels drets i deures de la persona amb problemes de salut mental, el coneixement sobre el pronòstic i la seva evolució, ofereix estratègies de gestió quotidiana i eines que faciliten el procés de recuperació, trencant així l’aïllament social que sovint pateixen aquestes persones. El projecte s’ha articulat en un circuit que contempla: Espai Situa’t, Psicoeducació, Programa Prospect d’apoderament i els Grups d’Ajuda Mútua (GAM).

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*