Joves amb síndrome d’Asperger començaran a fer de guies turístics al Monestir de Pedralbes de Barcelona

A partir del 23 de febrer i dins el projecte d’inclusió laboral ‘Guia’m’

joves síndorme asperger projecte guiam monestir de pedralbes
Amb la iniciativa es pretén la inclusió laboral dels joves amb síndrome d’Asperger // Foto: Ajuntament de Barcelona

Joves amb síndrome d’Asperger començaran a fer de forma regular de guies en les visites culturals al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes i Sant Cugat a partir del proper 23 de febrer dins del projecte Guia’m d’inclusió laboral de joves amb síndrome d’Asperger com a guies del patrimoni cultural.

FREEFORMSTYLE-600X300

Els guies realitzaran una visita cultural presentant un monestir de monges clarisses gòtic i un monestir de monjos benedictins romànic, respectivament. També expliquen el projecte Guia’m i donaran a conèixer l’oferta de l’altre monestir. L’oferta de visites guiades en ambdós monestirs són complementàries: a Pedralbes es programen tres dissabtes al matí al mes i a Sant Cugat es programen tres dissabtes a la tarda i tres diumenges al matí al mes.

El projecte Guia’m va néixer al 2014 al Monestir de Sant Cugat, a partir de la idea d’un soci de la Fundació Friends, familiar d’un noi amb Síndrome d’Asperger i amb un gran interès per la història. Al 2016 es van realitzar les primeres visites al Monestir de Sant Cugat i des de llavors s’han realitzat 175 visites, amb l’assistència de 2.004 persones.

A partir de la proposta de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD), el projecte es va expandir al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, que des de fa anys treballa l’accessibilitat dins el seu pla estratègic.

La síndrome d’Asperger és un trastorn del neuro-desenvolupament dins l’espectre autista caracteritzat per problemes d’interacció social i per la presència de patrons de comportament restrictius i repetitius, amb intolerància als canvis i imprevistos, i sense que existeixi associada una afectació significativa de la capacitat intel·lectual.

En tractar-se d’una síndrome, amb múltiples causes productores, es caracteritza per l’heterogeneïtat de les persones afectades, tot i que hi ha alguns aspectes comuns, com el fet que té més incidència en nois que en noies i és present a totes les edats.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*