Dimarts, 26 gener 2021
Inici Destacades Entra al Parlament una ILP per una nova llei catalana de l’esport...

Entra al Parlament una ILP per una nova llei catalana de l’esport que potenciï l’esport per a persones amb discapacitat

esport adaptat nova llei ilp parlament
Jornada de tecnificació a les instal·lacions del CAR de Sant Cugat // Foto: FCEDF

La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que van posar en marxa diverses federacions esportives catalanes abanderades per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) per a una nova llei catalana de l’esport, serà debatuda al Parlament després d’haver aconseguit un total de 154.492 firmes durant els 8 mesos que ha durat la campanya.

La campanya de recollida de firmes sota el lema ‘Preparats, llestos, Llei’ explicava a la ciutadania les raons per donar suport a la iniciativa, entre les que destaquen temes com la igualtat efectiva de l’esport femení, la potenciació de l’esport de persones amb discapacitat, la conciliació entre la pràctica esportiva i els estudis o  la millora de la tecnificació dels esportistes catalans.

El procés de recollida va començar el juny del 2018 un cop la comissió promotora, totes les federacions i la UFEC, van presentar el text al Parlament i es van acreditar els fedataris.

ARC Soluciones publi

Aquestes 154.492 signatures exemplifiquen l’aval de la ciutadania i representen un suport més gran que el recollit per altres iniciatives democràtiques en forma d’ILP, com han estat la de la renda mínima garantida (121.000) o la d’educació (96.000). A més, la xifra representa el triple del que exigeix la mateixa llei sobre les ILPs.

Qui impulsa aquesta ILP representa el 85 per cent de l’esport organitzat a Catalunya: 69 federacions esportives, 9.008 clubs i més de 700.000 llicències, segons les dades de l’Observatori Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

Oferta Any Nou!!! Subscriu-te a la nostra Newsletter

AMB UN 25% DE descompte fins el 31 de gener

Aprofita aquesta oportunitat per rebre cada dia al teu correu tota l'actualitat sobre el món de la discapacitat a Catalunya. PER NOMÉS 11,99 € L'ANY.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

1 COMENTARI

  1. Que hi diu aquesta ILP referent al esport adaptat inclusiu?
    Fomenta la possibilitat que les Federacions uniesportives puguin acollir en el seu sí, l’esport adaptat (esportistes amb discapacitats) si així ho volen? Aposta per un esport inclusiu sumatiu i no restrictiu?
    Jordi Lobo
    Coordinador hockey+ jlobo@xtec.cat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES