Dijous, 7 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciDESTACADESEntra al Parlament una ILP per una nova llei catalana de l’esport...

Entra al Parlament una ILP per una nova llei catalana de l’esport que potenciï l’esport per a persones amb discapacitat

campanya 25N diba
esport adaptat nova llei ilp parlament
Jornada de tecnificació a les instal·lacions del CAR de Sant Cugat // Foto: FCEDF

La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que van posar en marxa diverses federacions esportives catalanes abanderades per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) per a una nova llei catalana de l’esport, serà debatuda al Parlament després d’haver aconseguit un total de 154.492 firmes durant els 8 mesos que ha durat la campanya.

La campanya de recollida de firmes sota el lema ‘Preparats, llestos, Llei’ explicava a la ciutadania les raons per donar suport a la iniciativa, entre les que destaquen temes com la igualtat efectiva de l’esport femení, la potenciació de l’esport de persones amb discapacitat, la conciliació entre la pràctica esportiva i els estudis o  la millora de la tecnificació dels esportistes catalans.

cançons que acaben en fade out

El procés de recollida va començar el juny del 2018 un cop la comissió promotora, totes les federacions i la UFEC, van presentar el text al Parlament i es van acreditar els fedataris.

Aquestes 154.492 signatures exemplifiquen l’aval de la ciutadania i representen un suport més gran que el recollit per altres iniciatives democràtiques en forma d’ILP, com han estat la de la renda mínima garantida (121.000) o la d’educació (96.000). A més, la xifra representa el triple del que exigeix la mateixa llei sobre les ILPs.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

Qui impulsa aquesta ILP representa el 85 per cent de l’esport organitzat a Catalunya: 69 federacions esportives, 9.008 clubs i més de 700.000 llicències, segons les dades de l’Observatori Català de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

1 COMENTARI

  1. Que hi diu aquesta ILP referent al esport adaptat inclusiu?
    Fomenta la possibilitat que les Federacions uniesportives puguin acollir en el seu sí, l’esport adaptat (esportistes amb discapacitats) si així ho volen? Aposta per un esport inclusiu sumatiu i no restrictiu?
    Jordi Lobo
    Coordinador hockey+ jlobo@xtec.cat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content