Dilluns, 2 octubre 2023
IniciRECERCA I TECNOLOGIAUn estudi demostra que el virus que provoca la malaltia del petó...

Un estudi demostra que el virus que provoca la malaltia del petó podria ser la causa de l’esclerosi múltiple

Aquest descobriment obre la via per a prevenir la malaltia i millorar el tractament amb vacunes i fàrmacs antivirals

assaig clínic tractament esclerosi múltiple
Imatge d’una Ressonància Magnètica del cervell d’una persona amb Esclerosi Múltiple // Font: NeuroImage: Clinical

La prestigiosa revista Science ha presentat avui els resultats d’un estudi realitzat per l’Escola de Salut Pública de Harvard (EE.UU), que demostren que l’esclerosi múltiple, una malaltia neurodegenerativa que afecta unes 50.000 persones a Espanya, és conseqüència de la infecció pel virus d’Epstein-Barr o mononucleosis infecciosa (conegut també com  la malaltia del petó).

ICF23_Baner Financament-300x600

Els investigadors han revisat dades de més de 10 milions de joves de l’Exèrcit dels Estats Units, dels que 955 se’ls va diagnosticar esclerosi múltiple mentre estaven en actiu entre 1993 i 2013. Aquest descobriment obre la via per a prevenir l’esclerosi múltiple amb vacunes i a millorar el seu tractament amb fàrmacs antivirals.

En aquest sentit, el Dr. Xavier Montalban, neuròleg de l’hospital Vall d’Hebrón i director del Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (Cemcat), ha assegurat que “és un avenç molt important que aportarà energia a la investigació en esclerosi múltiple per a millorar l’atenció als pacients i per evitar casos de malaltia en el futur”.

El virus d’Epstein-Barr es transmet principalment a través de la saliva i és un dels més comuns a l’espècie humana, infecta els limfòcits B, un tipus de cèl·lules immunitàries que produeixen anticossos. Alguns dels anticossos produïts arran de la infecció semblen atacar la mielina.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La malaltia, que sol iniciar-se entre els 25 i els 35 anys, es caracteritza per la destrucció de la mielina, una beina aïllant que recobreix els axons de les neurones. En degradar-se la mielina, les neurones perden capacitat de transmetre senyals nerviosos. Per això els símptomes més comuns de l’esclerosi múltiple incloguin problemes d’equilibri i coordinació, pessigolleig i entumiment a les extremitats, problemes de visió, trastorns de la parla o incontinència urinària.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content