Salut crea una eina web per ajudar els afectats d’esclerosi múltiple a escollir el millor tractament

L’eina web ‘Seleccionem’ dona suport a la presa de decisions

eina web salut afectats esclerosi múltiple tractament
La eina web és fàcil d’utilitzar pels usuaris // Foto: gencat

El Departament de Salut, a través de l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), ha presentat una aplicació per a malalts d’esclerosi múltiple per tal d’ajudar-los a decidir, conjuntament amb els professionals de la salut, entre les diferents alternatives terapèutiques per controlar els brots aguts. Es tracta de l’eina web SELECCIONEM de suport a la presa de decisions.

La informació sobre cada tractament està basada en l’evidència científica disponible i és presentada de manera clara i intel·ligible. Cal destacar especialment la presentació dels avantatges i els inconvenients que pot comportar el seguiment d’uns tractament respecte dels altres. D’aquesta manera, pacients i professionals tenen informació comparada que ajuda a triar la millor opció de tractament d’acord amb les preferències personals de cada pacient.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Aquesta eina presenta les alternatives terapèutiques per a esclerosi múltiple remitent-recurrent. Per contra, no preveu les opcions de tractament per a les formes d’esclerosi múltiple progressives -les quals no presenten brots-. Per a les persones que pateixin una esclerosi múltiple de tipus progressiu, l’eina recomana consultar directament amb l’equip de neurologia que l’està atenent.  
Els continguts del web sobre esclerosi múltiple han estat elaborats per professionals de la salut de l’Hospital Santa Caterina de Girona; l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona, la Universitat de Girona i el Centre d’Esclerosi Múltiple de Catalunya (CEMCAT). Així mateix, s’ha comptat amb la coordinació de l’AQuAS -organisme del Departament de Salut que coordina el projecte Decisions compartides- i la col·laboració de la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) i la Societat Catalana de Neurologia, el Centre Tecnològic de Catalunya (EURECAT) ha desenvolupat l’aplicatiu en el seu vessant tecnològic.

El projecte de Decisions compartides és una iniciativa del Departament de Salut creada l’any 2015, coordinada per l’AQuAS, amb la col·laboració del Consell Consultiu de Pacients.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*