Dissabte, 27 novembre 2021
HomeInclusió LaboralUn centenar de teleoperadors amb discapacitat denuncien l’empresa Konecta BTO per tracte...

Un centenar de teleoperadors amb discapacitat denuncien l’empresa Konecta BTO per tracte denigrant

agència tributària teleoperadors konecta tracte denigrant

Un centenar de teleoperadors amb discapacitat de Konecta BTO, l’empresa adjudicàtaria del servei de cita prèvia de l’Agència Tributària, han denunciat davant la Inspecció de Treball, el tracte vexatori que estan patint per part de l’empresa, que els està sometent a continues pressions perquè demanin la baixa voluntària.

Ja a principis de 2019, després de la negativa de Konecta de subrogar-se en la contractació dels esmentats treballadors, el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) va declarar nul l’acomiadament col·lectiu i va condemnar l’empresa a readmetre els treballadors amb discapacitat acomiadats.

diari-discapacitat-300x250e

Però tot i això, l’empresa els va obligar posteriorment a traslladar-se a Sevilla com a mesura coactiva. Amb aquesta mesura Konecta BTO va aconseguir la baixa voluntària de 24 d’aquests treballadors.

L’empresa, que té Centres Especials d’Ocupació, està aprofitant la vulnerabilitat dels treballadors per imposar unes condicions que restringeixen els seus drets laborals, i tot això amb el consentiment de l’Agència Tributària.

Davant la situació, els afectats estan pensant en denunciar el cas davant la justícia i també denunciaran els fets a la Direcció General de Polítiques de Suport a la Discapacitat per les infraccions molt greus en matèria d’igualtat d’oportunitats i no discriminació de les persones amb discapacitat.

El Consejo Español para la Defensa de las Personas con Discapacidad y/o Dependencia (CEDDD) ha demanat a les autoritat que vetllin per la protecció dels drets d’aquests treballadors amb discapacitat, i que es compleixi amb la normativa vigent que els empara.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES