21.4 C
Barcelona
Dijous, 9 juliol, 2020

AMPANS va acompanyar 2.125 persones a través de diversos serveis i programes de suport al 2018

Recomanats

El Procicat aprova el Pla sectorial de represa de la normalitat en l’àmbit residencial

El Procicat ha aprovat el Pla sectorial de represa de la normalitat...

Dincat veu inacceptable el retard en els pagaments a les entitats socials anunciat pel Govern

El sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya s’ha sumat avui a...
ampans-persones-acompanyades-programes-suport-2018
Entre els diversos serveis i programes que ofereix l’entitat està el servei d’escola // Foto: AMPANS

AMPANS, fundació que treballa per la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i amb necessitats de suport, va atendre durant l’any passat més de dues-mil persones (2.125 persones)  d’entre 22 mesos la més petita i 86 anys la més gran, a través dels diversos serveis i programes de suport de l’entitat. En els darrers 5 anys AMPANS ha doblat el nombre de persones que acompanya en serveis d’escola, formació, treball, centre ocupacional i centre de dia, i serveis residencials i llars, entre d’altres. Prop de la meitat de les persones que acompanya l’entitat reben atenció de forma diària.   

On s’observa una tendència de creixement més important en els darrers anys és en els serveis de formació i d’inserció laboral. L’any passat AMPANS va atendre 839 persones a qui el servei d’inserció va acompanyar en la recerca de feina, aconseguint 167 insercions laborals, 115 de les quals a diverses empreses del Bages i la Catalunya central. La resta es van assolir en llocs de treball creats per AMPANS a través dels projectes propis que emprèn o en altres centres especials de treball. La majoria de llocs de treball s’han aconseguit en el sector serveis, i la resta en indústria i comerç. La meitat d’aquests contractes laborals són persones amb discapacitat intel·lectual i malaltia mental, i la resta d’altres col·lectius amb necessitats de suport, persones menors de 25 anys sense feina, persones migrades, persones aturades de llarga durada i majors de 45 anys. 

Entre els projectes comercials que va impulsar AMPANS l’any passat hi ha la posada en marxa d’unes noves instal·lacions per la secció de Serveis a la Indústria (manipulació i suport en processos productius d’empreses fabricants i de distribució) i la secció de medi ambient (recollida selectiva i deixalleries) que donen feina a més d’un centenar de persones. 

També durant el 2018 l’entitat va celebrar el desè aniversari del restaurant Canonge, un projecte que dóna feina a 13 persones, de les quals 10 amb discapacitat intel·lectual, i també va ser l’any de ple rendiment del supermercat que AMPANS va franquiciar amb Caprabo, i que també durant el 2018 donava feina a 10 persones amb discapacitat. Aquest supermercat està situat al carrer Barcelona, número 72, de la capital del Bages. 

Pel què fa al Centre de Noves Oportunitats que AMPANS gestiona a la Catalunya central, amb la col·laboració de la fundació Intermèdia, l’any passat va atendre 196 joves d’entre 16 i 24 anys amb l’objectiu d’ajudar-los a trobar un ofici i un lloc de treball o a reincorporar-los al sistema educatiu per obtenir una titulació, amb suport personalitzat per assolir-lo amb èxit. El programa es duu a terme a 10 municipis de 5 comarques de la Catalunya interior. 

Pel què fa a l’àrea social, un dels projectes emblemàtics del darrer any ha estat el desplegament en el territori del servei de centre ocupacional que atén a persones adultes amb discapacitat intel·lectual. AMPANS va impulsar el 2017 una transformació d’aquest servei per afavorir el paper inclusiu i els vincles comunitaris de les persones usuàries amb els municipis que els acullen i  va iniciar un desplegament en el territori, amb nous serveis a Sant Joan de Vilatorrada i Sallent. El 2018 amb l’inici d’activitat al nou espai del carrer Bernat Cabrera de Manresa, on l’art vertebra l’activitat que s’hi duu a terme amb les persones usuàries, representa un pas més en aquest projecte de transformació. Es tracta de serveis d’atenció diürna, amb diversos eixos temàtics que doten de personalització el servei, amb un important paper de participació en la vida comunitària i d’inclusió social. 

A finals de l’any passat AMPANS donava feina a través dels seus centres i serveis,  i projectes comercials, a 801 persones, de les quals dues-centes-vint eren persones amb discapacitat, i comptava amb la col·laboració desinteressada de 100 persones que conformen el voluntariat actiu d’AMPANS.

- Advertisement -

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat -

NEWSLETTER

Subscriu-te per estar al dia de les últimes notícies, ofertes i anuncis exclusius

Últimes notícies

Finestrelles envia àpats solidaris a domicili en benefici de la discapacitat intel·lectual

La Fundació Finestrelles juntament amb el xef Ezequiel Devoto del Restaurant Olivos...

El Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple combina enguany el format online i el presencial

https://www.youtube.com/watch?v=5FWw_zWPD2Y&feature=emb_logo El proper 12 de juliol arriba una nova edició del Mulla’t per l’Esclerosi Múltiple, que enguany...

S’amplia el termini per complir amb les activitats subvencionades a càrrec de l’IRPF

Les entitats que impulsen activitats subvencionades amb càrrec a l’assignació tributària del 0,7% de l’IRPF, en l’àmbit...

Sèrie de vídeos del Grup TEB amb testimonis de persones amb discapacitat durant la pandèmia

https://www.youtube.com/watch?v=EOBn423sl2k&t=8s El Grup Cooperatiu TEB ha elaborat un sèrie de vídeos sota el títol  “Des d’una altra...

Violeta Richart guanya el premi literari Roc Boronat d’ONCE Catalunya amb la novel·la ‘Y’

L’escriptora Violeta Richart ha estat la guanyadora de la XXII edició del premi literari Roc Boronat que...
- Advertisement -

també pot interessar-te

- Advertisement -