Un centenar de professionals participen a la Jornada anual del servei de suport a la vida independent de DINCAT

Viver de Bell-lloc ha acollit l’acte al Teatre Auditori de Cardedeu

professionals-taula-rodona-jornada-dincat-servei-suport-autonomia
La jornada ha comptat amb cinc taules rodones // Foto: Viver de Bell-lloc

Prop d’un centenar de professionals d’entitats federades a DINCAT han participat aquest matí a la jornada anual de treball sobre el servei de suport a l’autonomia a la pròpia llar – servei de vida independent, que organitzada per la Fundació Lluïsa Oller, ha tingut lloc al Teatre Auditori de Cardedeu.

La jornada ha girat entorn als reptes de futur d’aquest servei, que consisteix en oferir un suport a persones amb discapacitat intel·lectual que viuen de manera autònoma a la seva pròpia llar.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

David Villanueva, responsable del departament de Suports en l’etapa adulta de DINCAT, ha explicat que el canvi que en que està immers aquest servei es notarà sobretot a nivell de finançament, ja que abans els recursos es gestionaven com un ajut a la persona i havia causat algun malentès amb Hisenda. Aquest canvi també permetrà una major flexibilitat i personalització del suport. “Jo vull una vida, no un servei”, ha recordat Villanueva.

Manel Palou, President de DINCAT i de la Fundació Lluïsa Oller, ha estat l’encarregat d’inaugurar la jornada, emfatitzant el treball centrat en les persones. Representants del consistori municipal han obert i tancat la jornada. L’alcalde de Cardedeu, Enric Olivé, ha donat la benvinguda i la regidora d’Acció Social, Laia Munyoz, ha estat l’encarregada d’acomiadar els assistents, reflexionant sobre el concepte d’assistència del qual ha dit que “cal reconceptualitzar l’assistència per sortir del paternalisme” i ha assegurat que cal treballar per adaptar els entorns, ja que el “el problema no està en la diferència, sinó l’entorn”. També han estat presents el Cap del Servei de Promoció de l’Autonomia Personal del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el director de DINCAT i de l’Associació Empresarial d’Economia Social DINCAT.

BANER_300X250

La sessió ha estat estructurada en 5 cinc taules on els professionals han abordat diferents aspectes d’aquest servei, en les que han participat tant educadors/es del servei com persones usuàries.

La importància d’apoderar en la presa de decisions, els límits de la intimitat i el rol de l’educador han estat temes recurrents entre tots els assistents. També l’estigma cap a les persones amb discapacitat, que els fa trobar-se més obstacles dels habituals a l’hora de buscar un habitatge de lloguer.

FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*