La consellera Vergés ressalta el model comunitari de salut mental per reduir l’estigmatització i exclusió

La titular de Salut visita centres de l’Eixample Dret de Barcelona

consellera-verges-model-comunitari-salut-mental
La consellera Alba Vergés durant la visita a un dels centres // Foto: gencat

La consellera del Departament de Salut, Alba Vergés, va visitar ahir diferents centres i unitats assistencials de la Dreta de l’Eixample de Barcelona per conèixer el model comunitari de salut mental o la unitat d’hospitalització parcial a domicili, entre d’altres.

Durant la visita, Vergés va ressaltar l’enfoc comunitari en salut mental que treballa per evitar internaments i hospitalitzacions sempre que sigui possible, i fer un tractament comunitari, la qual cosa contribueix a reduir l’estigmatització, la discriminació i l’exclusió social amb què poden topar aquestes persones. 

BANER_300X250

“Des de Salut impulsem un abordatge a la comunitat, de qualitat, orientat a la recuperació i a la inclusió social, i que té en compte els determinants socials”, va afirmar la consellera, que també va destacar la reconversió de tots els Centres de Dia de salut mental d’adults en Serveis de Rehabilitació Comunitària que s’ha completat en les 1.832 places existents.

A més, Vergés va reiterar que la salut mental continua sent una de les prioritats del Departament i va subratllar, per exemple, que en el que portem d’any s’ha finalitzat la implementació a tot Catalunya del programa de psicosi incipient. Un programa, pioner, per detectar i tractar de forma comunitària, ràpida i intensiva en adolescents i joves la manifestació d’aquest trastorn, que pot donar-se per primera vegada en edat juvenil i que pot desencadenar malalties mentals greus, com l’esquizofrènia. Catalunya és, de fet, un referent internacional en incloure l’atenció a la psicosi incipient entre les polítiques de salut mental.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*