Un centenar de persones assisteixen a la primera sessió de cinema especial Cinema TEA d’AMPANS

Dirigida a persones amb autisme i les seves famílies

centenar persones sessió cinema especial TEA
La sala on es va projectar la sessió especial de cinema // Foto: AMPANS

Un centenar de persones va assistir a la projecció de la pel·lícula ‘La malvada Guineu ferotge’ en versió catalana als Multicinemes Bages Centre la sessió de cinema especial CinemaTEA d’estiu en família, dirigida a persones amb autisme i les seves famílies.

FREEFORMSTYLE-600X300

En una sala ambientada amb llum tènue i amb menys decibels de so, els assistents es van poder moure per circular lliurement per la sala. Per a alguns infants, la sessió va ser ben especial ja que van poder gaudir del cinema per primera vegada. Les famílies es van mostrar molt satisfetes per la iniciativa.

Cal recordar que les famílies amb fills amb autisme no acostumen a anar al cinema perquè les persones que pateixen un trastorn de l’espectre de l’autisme no els agrada la foscor, els altera el volum alt i els costa estar tranquils durant molta estona.

La sessió, organitzada per AMPANS i el Centre de Recursos TEA, és una iniciativa pionera a la Catalunya central. Des de l’organització s’ha valorat com un èxit i es preveu programar una segona sessió de cara a la tardor. D’altra banda, els Multicinemes Bages Centre, que han adaptat les seves instal·lacions per acollir una sessió d’aquestes característiques, s’han mostrat disposats en continuar la col·laboració.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*