Un centenar de persones assisteixen a la primera sessió de cinema especial Cinema TEA d’AMPANS

Dirigida a persones amb autisme i les seves famílies

centenar persones sessió cinema especial TEA
La sala on es va projectar la sessió especial de cinema // Foto: AMPANS

Un centenar de persones va assistir a la projecció de la pel·lícula ‘La malvada Guineu ferotge’ en versió catalana als Multicinemes Bages Centre la sessió de cinema especial CinemaTEA d’estiu en família, dirigida a persones amb autisme i les seves famílies.

En una sala ambientada amb llum tènue i amb menys decibels de so, els assistents es van poder moure per circular lliurement per la sala. Per a alguns infants, la sessió va ser ben especial ja que van poder gaudir del cinema per primera vegada. Les famílies es van mostrar molt satisfetes per la iniciativa.

BANER_300X250

Cal recordar que les famílies amb fills amb autisme no acostumen a anar al cinema perquè les persones que pateixen un trastorn de l’espectre de l’autisme no els agrada la foscor, els altera el volum alt i els costa estar tranquils durant molta estona.

La sessió, organitzada per AMPANS i el Centre de Recursos TEA, és una iniciativa pionera a la Catalunya central. Des de l’organització s’ha valorat com un èxit i es preveu programar una segona sessió de cara a la tardor. D’altra banda, els Multicinemes Bages Centre, que han adaptat les seves instal·lacions per acollir una sessió d’aquestes característiques, s’han mostrat disposats en continuar la col·laboració.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*