Calella inaugura la mostra ‘Xilografies, la fusta feta imatge’ amb millores d’accessibilitat per persones cegues

S’inclouen fragàncies i essències per visitants amb ceguesa o discapacitat visual

Xilografia Museu Calella fusta feta imatgeç
Una part de la mostra que es pot visitar a Calella // Foto: ONCE

Aquest dijous 5 de juliol, a les 18.30 h, al Museu-Arxiu Municipal de Calella Josep Codina i Bagué, tindrà lloc la inauguració de les millores d’accessibilitat a l’exposició Xilografies, la fusta feta imatge. L’auca dels oficis del taller dels Abadal, segles XVII-XXI. L’acte comptarà amb l’assistència de Josep Pitarch, cap de la Unitat de Cultura i Esports de la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya; Josep Maria Llop, diputat de la diputació de Barcelona i d’altres afiliats a l’ONCE.

Aquest projecte compta amb la col·laboració del Servei Bibliogràfic de l’ONCE Barcelona, que ha realitzat els guions del visitant en Braille, macro caràcters i imatges en relleu. També s’inclouen sobres amb essències i fragàncies que potencien i enriqueixen el món imaginari dels oficis (músic, aiguader, caçador i puntaire) perquè les persones cegues o amb discapacitat visual comprenguin millor el seu entorn. L’exposició, organitzada per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Calella, compta amb vídeos vinculats a codis QR en llengua de signes, subtitulació i amb locució. Després de l’acte d’inauguració es farà una visita guiada sensorial i accessible a la mostra.

BANER_300X250

La mostra, produïda per la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona i que estarà exposada fins el 8 de juliol, posa en valor la xilografia catalana, l’art de gravar peces escultòriques de baix relleu en fusta dels períodes barroc i neoclàssic. L’horari del Museu-Arxiu és de dimarts a dissabte de 18 a 21 h i diumenges i festius d’11 a 14 h.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*