Divendres, 22 octubre 2021
IniciDretsCalella inaugura la mostra ‘Xilografies, la fusta feta imatge’ amb millores d’accessibilitat...

Calella inaugura la mostra ‘Xilografies, la fusta feta imatge’ amb millores d’accessibilitat per persones cegues

Xilografia Museu Calella fusta feta imatgeç
Una part de la mostra que es pot visitar a Calella // Foto: ONCE

Aquest dijous 5 de juliol, a les 18.30 h, al Museu-Arxiu Municipal de Calella Josep Codina i Bagué, tindrà lloc la inauguració de les millores d’accessibilitat a l’exposició Xilografies, la fusta feta imatge. L’auca dels oficis del taller dels Abadal, segles XVII-XXI. L’acte comptarà amb l’assistència de Josep Pitarch, cap de la Unitat de Cultura i Esports de la Delegació Territorial de l’ONCE a Catalunya; Josep Maria Llop, diputat de la diputació de Barcelona i d’altres afiliats a l’ONCE.

Aquest projecte compta amb la col·laboració del Servei Bibliogràfic de l’ONCE Barcelona, que ha realitzat els guions del visitant en Braille, macro caràcters i imatges en relleu. També s’inclouen sobres amb essències i fragàncies que potencien i enriqueixen el món imaginari dels oficis (músic, aiguader, caçador i puntaire) perquè les persones cegues o amb discapacitat visual comprenguin millor el seu entorn. L’exposició, organitzada per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Calella, compta amb vídeos vinculats a codis QR en llengua de signes, subtitulació i amb locució. Després de l’acte d’inauguració es farà una visita guiada sensorial i accessible a la mostra.

La mostra, produïda per la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona i que estarà exposada fins el 8 de juliol, posa en valor la xilografia catalana, l’art de gravar peces escultòriques de baix relleu en fusta dels períodes barroc i neoclàssic. L’horari del Museu-Arxiu és de dimarts a dissabte de 18 a 21 h i diumenges i festius d’11 a 14 h.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES