L’ONCE i Ensenyament renoven el conveni que dona suport a l’alumnat amb ceguesa a Catalunya

En l’actualitat hi han més de 1.200 alumnes cecs escolaritzats

conveni suport  alumnat ceguesa Catalunya
Moment de la signatura del conveni de suport // Foto: ONCE Catalunya

El Departament d’Ensenyament i l’ONCE han signat avui la renovació del conveni de col·laboració per continuar establint directrius en l’atenció a l’alumnat amb ceguesa i discapacitat visual greu a Catalunya.

El conveni contempla tres grans àrees d’actuació, la unitat de valoració i orientació dels alumnes amb discapacitat visual a Catalunya, la de seguiment escolar i la de gestió de recursos, tecnologia i formació. Totes elles en el marc del Decret 150/2017 de 17 d’octubre de l’atenció educativa d’un sistema educatiu inclusiu.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

En l’actualitat es beneficiaran d’aquest conveni més de 1.200 alumnes cecs o amb discapacitat visual d’arreu de Catalunya que estan escolaritzats en centres educatius del país en el marc d’una escola inclusiva. Tots ells compten amb l’atenció de mestres de suport itinerants i de professionals específics que emmarca el conveni. La seva tasca és ser suport al mestre o tutor d’aula, al centre educatiu, a l’alumne i a la seva família.

El Centre de Recursos Educatius (CRE) de l’ONCE a Catalunya, seu a la vegada del Servei Educatiu CREDV, integra els serveis, equips, programes, recursos personals i materials específics de què disposen el Departament d’Ensenyament i l’ONCE.

BANER_300X250

El conveni l’han signat a la seu d’Ensenyament, Carles Martínez, Secretari de Polítiques Educatives de la Generalitat de Catalunya i Xavier Grau, delegat territorial de l’ONCE a Catalunya.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*