Dissabte, 22 gener 2022
IniciDependènciaTreball demana que el nou Ingrés Mínim Vital no afecti negativament a...

Treball demana que el nou Ingrés Mínim Vital no afecti negativament a la Renda Garantida

ingrés mínim vital renda garantida ciutadania
Una de les reunions per avançar en el desplegament de la Renda Garantida de Ciutadania // Foto: gencat

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha enviat un escrit al Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 i al Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions amb les consideracions sobre la proposta d’un Ingrés Mínim Vital a nivell estatal, per tal que la seva implementació no tingui un impacte negatiu sobre la Renda Garantida de Ciutadania, prestació que funciona a Catalunya des del setembre de 2017 i que té actualment 81.636 expedients amb 127.711 persones beneficiàries i una nòmina mensual de 31,5 milions d’euros.

El Departament valora positivament la creació per part de l’Estat d’una prestació per a les famílies més vulnerables, especialment en el proper escenari de crisi social i econòmica com a conseqüència de la crisi sanitària de la Covid-19, i considera un repte històric la possibilitat de coordinar conjuntament les polítiques de protecció i inserció sociolaboral, sempre dins del respectiu marc competencial.

Tanmateix Treball, Afers Socials i Famílies defensa que la RGC ha de ser i seguir sent subsidiària de qualsevol altra prestació pública, incloent-hi el nou IMV, i que les comunitats autònomes no haurien de tenir límit en la complementarietat ni en la compatibilitat de l’IMV, segons estableixin les normes legislatives de cadascuna d’elles i dins del marc de les seves competències.

El Departament també demana que les persones que sol·licitin l’IMV i provinguin de la RGC disposin d’un accés àgil, ràpid i senzill, de manera que siguin convalidables aquells requisits ja comprovats per les CCAA, desburocratitzant tot el procés de tramitació. En aquest sentit, per evitar formular una nova sol·licitud, s’hauria d’efectuar el traspàs de beneficiaris d’ofici. A més, per accedir a l’IMV no s’haurien de computar els ingressos dels mesos immediatament anteriors a la sol·licitud d’aquelles persones beneficiàries de la RGC.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

1 COMENTARI

  1. Les persones que tenim una discapacitat del 33% i no podem aportar cap sou a casa,tenim dret a demanar l’ingres minim vital?
    Perque fins ara ens era impossible trobar una feina i a partir d’ara encara menys, amb la crisis que hi haura de treball les passarem molt negres.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content