Dijous, 2 desembre 2021
IniciEntitatsMIFAS s'adapta per seguir atenent les necessitats de les persones amb discapacitat

MIFAS s’adapta per seguir atenent les necessitats de les persones amb discapacitat

 mifas oficines necessitats persones amb discapacitat
Les oficines de l’entitat tornen a obrir aquest dilluns 20 d’abril // Foto: Grup MIFAS

Com moltes entitats del Tercer Sector Social, MIFAS ha hagut de reinventar-se i solucions imaginatives per seguir donant servei a les persones amb discapacitat durant la crisi del coronavirus.

L’entitat té més de 5.300 socis i sòcies amb discapacitat física que utilitzen diferents serveis i tot i tancar tots els no imprescindibles, no ha parat l’activitat per poder atendre les seves demandes i necessitats.

fiare banca etica crowdfunding

MIFAS ha dedicat especial atenció a la Residència que gestiona a la ciutat de Girona, on a dia d’avui s’atenen 29 persones amb gran discapacitat i, on gràcies a les mesures preventives adoptades, a dia d’avui no hi ha cap resident contagiat.

Tot i això, l’entitat s’ha hagut de buscar la vida per sí mateixa per aconseguir els famosos equips de protecció personals (EPIs), a través de compres en l’estranger i a entitats que els subministren de manera voluntària.

Una altra de les tasques imprescindibles que es fa des de MIFAS és l’atenció constant a les 88 persones que assistien diàriament als centres assistencials de l’entitat, a Riudellots de la Selva i a Vilafant, i que actualment són a les seves llars.

En aquest cas l’entitat manté un seguiment diari d’aquestes persones mitjançant visites a domicili i el contacte online per telèfon o videoconferència.

Així atenen les necessitats que les seves famílies no poden atendre com per exemple, acompanyaments mèdics, fer la compra, o donar suport psicològic. També s’organitzen propostes d’activitats per fer a casa.

Un altre servei que tampoc ha parat la seva activitat ha estat el Servei d’Integració Laboral, els tècnics d’orientació han fet teletreball i han estat en constant contacte amb les persones inscrites al servei per saber si han tingut algun problema laboral, com exemple, estar afectats per ERTO, per finalitzacions de contractes, entre d’altres. Durant el confinament s’han pogut inserir 6 persones que estaven en recerca activa de feina.

Pel que fa als centres especials de treball, l’entitat en gestiona tres, dos a Girona i un a Barcelona on hi treballen 245 persones de les quals 216 tenen certificat de discapacitat. Les seves línies laborals són majoritàriament la prestació de servei de pàrquings i zones blaves, serveis que han quedat suspesos durant la crisi.

Tot i que els ingressos han disminuït més d’un 90%, es va decidir amb els representants dels treballadors no aplicar un ERTO i avançar la nòmina del març per transmetre seguretat als empleats.

A partir d’aquest dilluns 20 d’abril, la seu central de MIFAS de Girona i els centres assistencials obriran les seves portes però no faran atenció presencial per evitar el flux de gent i en conseqüència la propagació del virus.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES