Diumenge, 5 desembre 2021
IniciDestacadesLa Renda Garantida de Ciutadania entra a la seva quarta i última...

La Renda Garantida de Ciutadania entra a la seva quarta i última fase d’implementació

desplegament renda garantida ciutadania quarta fase
Una de les reunions per avançar en el desplegament de la Renda Garantida de Ciutadania // Foto: gencat

La Renda Garantida de Ciutadania (RGC) ha entrat aquest 1 d’abril a la seva quarta i última fase d’implementació, que comporta un increment de la quantia fins al 100% de l’Indicador de renda de suficiència (IRSC), com estableix la llei. Actualment, un total de 125.233 persones es beneficien de la RGC i dels seus complements, el doble de les que rebien la Renda Mínima d’Inserció (RMI) quan es va iniciar la prestació, el setembre de 2017, després que el Parlament aprovés per unanimitat aquest nou dret subjectiu. 

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies destina més de 31,2 milions d’euros mensuals a la nòmina de prestacions i complements de l’RGC. Així, l’import de febrer d’aquest any 2020 supera en més de 13,3 milions d’euros el d’agost de 2017, el mes anterior a la seva implementació, quan hi havia l’RMI. A més, es tracta d’un import que segueix creixent, ja que aquest febrer s’han destinat 600.000 euros més que el desembre de 2019, i es preveu que la xifra segueixi augmentant amb el nou llindar que es desplega aquest ara.

fiare banca etica crowdfunding

En arribar a l’últim tram del seu desenvolupament, la RGC i el seu llindar puja fins a 664 euros per unitats familiars formades per un membre, el 100% de l’IRSC, davant del 97% anterior. Així, creix també fins a 996 euros per les unitats familiars de dos membres (150% de l’IRSC), 1.096 per les de tres (165%), 1.195 per les de quatre (180%) i 1.208 per les de cinc o més membres (182%).

La RGC té vigents actualment 80.377 expedients –que arriben a 125.233 beneficiaris–, entre els que hi ha 32.903 que correspon al col·lectiu de persones que poden ser inserides laboralment pel Servei Públic d’Ocupació (SOC), i 47.474 del col·lectiu de Prestacions Social –persones que no estan en edat o capacitat de treballar–. La majoria de beneficiaris es troben a la demarcació de Barcelona (72%), seguida per Girona (10%), Tarragona (9%) i Lleida (6%). Pel que fa al perfil, hi ha una majoria clara de dones entre els titulars d’aquesta prestació, superant el 60%, mentre que el 18% dels perceptors són estrangers, dada que es manté estable. Del col·lectiu SOC, la majoria de persones (65%) té entre 35 i 55 anys, mentre que en els titulars de l’RGC de Prestacions Socials, més de la meitat (55%) supera els 65 anys.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES