Dissabte, 23 setembre 2023
IniciTRAM implementa tres millores de l’accessibilitat a la informació per a les...
Array

TRAM implementa tres millores de l’accessibilitat a la informació per a les persones amb discapacitat visual i auditiva

El sistema NaviLens, l’adaptació del web al nivell AA i l’oferta d’horaris de tramvia en temps real a Google

tram mesures accessibilitat a la informacio
Mesures d’accessibilitat en la informació en una parada del Trambaix // Foto: TRAM

En el marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, TRAM està implementant tres noves millores de l’accessibilitat a la informació cap a l’accessibilitat universal que suposen l’eliminació de barreres per a les persones amb discapacitat visual o auditiva.

ICF23_Baner Financament-300x600

El Tramvia està instal·lant a totes les seves parades i tramvies, tant de la xarxa Trambaix com la de Trambesòs, el sistema NaviLens. Aquesta tecnologia de lectura intel·ligent i a distància de codis QR permet a les persones amb discapacitat visual, però també al públic en general, ubicar-se a les instal·lacions tramviàries mitjançant l’audiodescripció del seu contingut: nom de la parada, xarxa, línia, direcció, destinació, modificacions del servei, incidències… 

Les persones usuàries només han de descarregar l’aplicació de NaviLens per poder reconèixer aquests codis de colors a fins a 10 metres de distància, longitud que cobreix gairebé tota l’andana del tramvia tenint en compte que hi haurà un QR a cada costat de la parada. La tecnologia avançada d’aquests codis, a més, permet la seva lectura en moviment, de biaix i sense enfocar la càmera del dispositiu. Es tracta de gairebé una detecció automàtica per millorar l’experiència de l’usuari amb dificultats visuals.

D’altra banda, el Tramvia i Google estan treballant conjuntament per tal de poder oferir els horaris de tota la xarxa tramviària en temps real als usuaris del cercador online. D’aquesta manera, tant si fan la cerca a través de Google Maps com a través de l’app mòbil o el web de TRAM, els horaris estaran totalment adaptats a la realitat de l’operació.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La informació sobre els horaris i incidències en temps real també es pot trobar a l’Open data de TRAM per a l’ús de qualsevol desenvolupador tecnològic.

Per últim, el web tram.cat ha modificat diferents aspectes de la seva visualització per assolir els criteris de conformitat d’una pàgina doble A. Això vol dir que ha aplicat 9 nous requisits per a l’accessibilitat de persones amb dificultats auditives i visuals. 

Aquests tres avenços formaran part de l’estratègia d’accessibilitat universal de TRAM que està en desenvolupament constant amb altres instal·lacions com el servei d’audiodescripció de les màquines d’autovenda, la participació en la prova pilot del transport de persones amb escúters o la implantació dels bucles magnètics inductius per a persones amb dificultats auditives a tota la xarxa tramviària.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content