Dijous, 28 gener 2021
Inici Responsabilitat Social TMB inicia una campanya de sensibilització sobre la malaltia de Crohn i...

TMB inicia una campanya de sensibilització sobre la malaltia de Crohn i la colitis ulcerosa

Dins el seu programa solidari 'Tria la teva causa i Mou-te'

tmb campanya malaltia chron i ulcera instestinal
Cartell de la campanya de sensibilització // Foto: TMB

Els treballadors de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) han escollit enguany les malalties inflamatòries de l’intestí (MII), concretament la malaltia de Crohn i la colitis ulcerosa, com a tema del programa solidari Tria la teva causa i Mou-te, que enguany arriba a la desena edició.

Durant les properes setmanes, la Fundació TMB desenvoluparà diverses activitats, tant en l’àmbit extern com en l’intern, per visibilitzar les malalties. 

ARC Soluciones publi

Les MII són malalties autoimmunes que afecten l’aparell digestiu i que encara no tenen un tractament definitiu per curar-les. Poden semblar patologies invisibles per a tothom, però limiten de manera important la vida de les persones que les pateixen.

Actualment, aquestes patologies afecten més de 3 milions de persones a Europa i 5 milions a tot el món. A Espanya són  més de 300.000, de les quals prop de 35.000 viuen a Catalunya. Per això és fonamental donar visibilitat i recaptar fons per a la investigació que lidera l’Hospital de la Vall d’Hebron. A Catalunya, 1 de cada 200 persones pateix una malaltia inflamatòria intestinal.

L’Associació de Malalts de Crohn i Colitis Ulcerosa de Catalunya (ACCU Catalunya) és l’encarregada de promoure aquest projecte de sensibilització amb l’objectiu de conscienciar tothom sobre una discapacitat invisible en aspectes com la necessitat urgent d’un WC.

Entre les accions previstes destaquen l’exposició itinerant Mou-te per les malalties inflamatòries intestinals, que es podrà veure en diferents centres de treball de TMB, i els vinilats temàtics ubicats al passadís d’enllaç de l’estació de metro de Diagonal (línies 3 i 5).

La finalitat del projecte és permetre l’ús gratuït dels lavabos als pacients portadors de la targeta No puc esperar!: persones amb malalties inflamatòries intestinals, pacients amb ostomia o colectomia, pacients sotmesos a una cirurgia per un càncer de recte i d’altres que els metges col·laboradors acreditin.

En aquest sentit està previst prorrogar el conveni del projecte No puc esperar a la xarxa de metro en benefici d’aquests pacients.

Oferta Any Nou!!! Subscriu-te a la nostra Newsletter

AMB UN 25% DE descompte fins el 31 de gener

Aprofita aquesta oportunitat per rebre cada dia al teu correu tota l'actualitat sobre el món de la discapacitat a Catalunya. PER NOMÉS 11,99 € L'ANY.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES