Terrassa instal·la un bucle magnètic per persones amb discapacitat auditiva a l’Oficina d’Atenció Ciutadana

L’OAC també oferirà la possibilitat d’utilitzar el servei en la llengua de signes

bucle magnètic discapacitat auditiva terrassa
L’OAC ofereix aquest nou servei des d’aquest mes de març // Foto: Ajuntament de Terrassa

Des de principis de març s’ha condicionat a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de la plaça Didó de Terrassa una taula amb un sistema de llaç d’inducció d’audiofreqüència, també conegut com a bucle magnètic, que permet millorar el servei als ciutadans i les ciutadanes amb discapacitat auditiva.

Es tracta de millores tant per a persones “signants”, que són les usuàries de llengua de signes; com per a “persones sordes oralistes”, les que porten dispositius de millora de l’audició però no utilitzen la llengua de signes. Aquest dispositiu millora les condicions d’audició de les persones que utilitzen audiòfons o implants coclears.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

D’altra banda, a partir del proper dilluns, 20 de març, l’OAC oferirà la possibilitat d’utilitzar el servei en la llengua de signes els dilluns a la tarda i els dimarts i dijous en horari de matí, a les persones que així ho requereixin. D’aquesta manera no hauran d’anar acompanyat per un intèrpret en llengua de signes per realitzar les seves gestions. Quan aquestes oficines incorporin el sistema de “cita prèvia”, s’incorporarà també l’opció de seleccionar la possibilitat de ser atesos en llengua de signes a l’hora de reservar cita.

La instal·lació del bucle magnètic ha suposat a l’Ajuntament de Terrassa una inversió de 1.387,54 euros que serà assumida per la subvenció de “Foment de l’accessibilitat” concedida per la Diputació de Barcelona.

BANER_300X250

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*