Dimarts, 26 octubre 2021
IniciDestacadesTASF destina una nova partida de 13,6M€ a la inserció laboral de...

TASF destina una nova partida de 13,6M€ a la inserció laboral de les persones amb discapacitat

Anirà als Centres Especials de Treball per fer front als efectes de la pandèmia

tasf inversio insercio laboral persones discapacitat
El conseller El Homrani acompanyat de la directora del SOC, Ariadna Rectoret // Foto: gencat

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha anunciat avui una nova injecció de 13,6 milions d’euros que es destinaran a la inserció laboral de persones amb discapacitat física, intel·lectual i malaltia mental a través dels Centres Especials de Treball.

Aquest pressupost es destinarà a ampliar l’ajut al salari per als treballadors amb discapacitat d’especial dificultats que passarà del 50% al 55% del SMI. També consolidarà el programa per a la concessió de subvencions destinades al foment de la integració laboral de persones amb discapacitat igual o superior al 33% contractades en els CET per a l’any 2020 amb un ajut del 25% del SMI per a cada treballador i l’ajut als equips tècnics de suport.

Aquest import per la inserció laboral de les persones amb discapacitat, és la continuïtat del primer desconfinament de les polítiques actives d’ocupació per a persones amb discapacitat per un valor de 74,6 milions d’euros presentat al maig.

Aquesta nova partida en l’àmbit de la inserció laboral de les persones amb discapacitat s’emmarca dins el reajust del Govern de les polítiques actives d’ocupació davant el context de crisi socioeconòmica provocada per la crisi sanitària de la covid-19.

Les noves mesures, que en conjunt suposaran una inversió total de 185,7M€, han estat presentades aquest matí en roda de premsa pel conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, acompanyat de la directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), Ariadna Rectoret.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES