Sis joves amb discapacitat faran pràctiques a empreses estrangeres a través del programa TLN Mobilicat

La majoria són de l’Associació Alba, entitat que gestiona aquesta iniciativa

joves discapacitat pràctiques empreses estrangeres tln mobilicat
El grup de 24 joves que participar enguany en el programa TLN Mobilicat // Foto: Associació Alba

Un grup de 24 joves, entre els quals hi ha 6 persones amb discapacitat, majoritàriament de l’Associació Alba, realitzarà pràctiques a diferents empreses d’Alemanya i Itàlia dins el programa TLN Mobilicat impulsat i finançat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies dins del marc del Fons Social Europeu (FSE) i del programa de Garantia Juvenil.

El programa TLN MOBILICAT facilita que els joves d’entre 18 i 29 anys que no treballen ni estudien puguin fer pràctiques formatives no remunerades en entitats o empreses, públiques o privades, d’estats membres de la Unió Europea en un període de 2 a 5 mesos.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

L’objectiu del programa és facilitar la inserció laboral dels joves mitjançant un itinerari personalitzat d’acompanyament i suport, amb aprenentatge pràctic i formatiu a l’estranger, a partir dels seus interessos i motivacions. El programa pretén generar noves oportunitats per a aquests joves per accedir al mercat de treball i aconseguir una ocupació de qualitat un cop tornin a Catalunya.

El projecte consta de tres enviaments a tres destinacions diferents: Pàdova (Itàlia), Chemnitz y Wernigerode (Alemanya). Tots els grups participants tindran un tutor de l’Associació Alba que realitzarà el seguiment de la seva estada des de Catalunya i estarà amb ells en permanent contacte, i també comptaran amb una persona de referència a l’entitat d’acollida.

BANER_300X250

Abans però de marxar, els joves hauran de passar per una fase prèvia de capacitació cultural amb una convivència de 4 dies a Llesp a la Casa de Colònies Vall de Boí – Verge Blanca gestionada per l’Associació Alba; i una segona fase de capacitació lingüística on cada participant rebrà una formació de 120 hores d’italià o alemany segons el destí.

Un cop els participants ja han tornat a Catalunya, es fa un treball entre ells i els seus respectius tutors per tal de acompanyar-los i ajudar-los a la recerca de feina. L’any passat dels 28 participants en el programa, 24 d’ells van acabar trobant una feina i inserint-se al mercat laboral, i un dels participants va tornar a estudiar.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*