Dimecres, 29 juny 2022
Dimecres, 29 juny 2022
IniciInclusió LaboralSis joves amb discapacitat faran pràctiques a empreses estrangeres a través del...

Sis joves amb discapacitat faran pràctiques a empreses estrangeres a través del programa TLN Mobilicat

joves discapacitat pràctiques empreses estrangeres tln mobilicat
El grup de 24 joves que participar enguany en el programa TLN Mobilicat // Foto: Associació Alba

Un grup de 24 joves, entre els quals hi ha 6 persones amb discapacitat, majoritàriament de l’Associació Alba, realitzarà pràctiques a diferents empreses d’Alemanya i Itàlia dins el programa TLN Mobilicat impulsat i finançat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies dins del marc del Fons Social Europeu (FSE) i del programa de Garantia Juvenil.

El programa TLN MOBILICAT facilita que els joves d’entre 18 i 29 anys que no treballen ni estudien puguin fer pràctiques formatives no remunerades en entitats o empreses, públiques o privades, d’estats membres de la Unió Europea en un període de 2 a 5 mesos.

banner newsletter oferta 50%

L’objectiu del programa és facilitar la inserció laboral dels joves mitjançant un itinerari personalitzat d’acompanyament i suport, amb aprenentatge pràctic i formatiu a l’estranger, a partir dels seus interessos i motivacions. El programa pretén generar noves oportunitats per a aquests joves per accedir al mercat de treball i aconseguir una ocupació de qualitat un cop tornin a Catalunya.

El projecte consta de tres enviaments a tres destinacions diferents: Pàdova (Itàlia), Chemnitz y Wernigerode (Alemanya). Tots els grups participants tindran un tutor de l’Associació Alba que realitzarà el seguiment de la seva estada des de Catalunya i estarà amb ells en permanent contacte, i també comptaran amb una persona de referència a l’entitat d’acollida.

Abans però de marxar, els joves hauran de passar per una fase prèvia de capacitació cultural amb una convivència de 4 dies a Llesp a la Casa de Colònies Vall de Boí – Verge Blanca gestionada per l’Associació Alba; i una segona fase de capacitació lingüística on cada participant rebrà una formació de 120 hores d’italià o alemany segons el destí.

Un cop els participants ja han tornat a Catalunya, es fa un treball entre ells i els seus respectius tutors per tal de acompanyar-los i ajudar-los a la recerca de feina. L’any passat dels 28 participants en el programa, 24 d’ells van acabar trobant una feina i inserint-se al mercat laboral, i un dels participants va tornar a estudiar.

Diari de la DisCapacitat Oferta Newsletter 50% descompte

Ara per només 7,99 € durant el primer any rebràs al teu correu cada dia tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya. No deixis escapar aquesta oportunitat!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content