Dijous, 18 juliol 2024
IniciGENT GRANSe celebra el Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’Abús...

Se celebra el Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’Abús i el Maltractament envers les Persones Grans

Es commemora cada 15 de juny per crear consciència social i política sobre aquesta realitat que es presenta de múltiples formes

persones grans vellesa
El maltractament té múltiples formes i es pot prevenir // Foto: Arxiu

El 19 de desembre de 2011, les Nacions Unides van reconèixer l’abús i el maltractament envers les persones grans com un problema social mundial que afecta la salut i els drets humans de milions de persones i una qüestió que mereix l’atenció de la comunitat internacional.

Des de llavors, cada 15 de juny se celebra el Dia Mundial de la Presa de Consciència de l’Abús i el Maltractament envers les Persones Grans, per crear una consciència social i política de l’existència del maltractament i l’abús produït a les persones grans, juntament amb la idea que es tracta d’una xacra social inacceptable, que presenta múltiples formes i que es pot prevenir.

Segons la Declaració de Toronto per a la Prevenció Global del Maltractament de la Gent Gran (2002), el maltractament envers les persones grans es defineix com l’acció única o repetida, o la manca d’una resposta adequada, que causi danys o angoixa a una persona gran i que tingui lloc dins de qualsevol relació on existeixi una expectativa de confiança (OMS, INPEA 2002).

L’organització que organitza aquesta data tan especial és l’INPEA, International Network for the Prevention of Elder Abuse, Xarxa internacional creada arran del Congrés Mundial de Gerontologia d’Adelaide (Austràlia) el 1997 a partir dels comitès nacionals d’EEUU i del Regne Unit. Entre els seus objectius, es planteja incrementar la consciència pública internacional sobre la violència i l’abús contra la gent gran, i també, promoure la investigació i la formació sobre aquesta qüestió. Inpea col·labora amb l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Ves al contingut