Dijous, 23 maig 2024
spot_img
IniciDESTACADESSaps què és un llegat solidari i com pot ajudar a canviar...

Saps què és un llegat solidari i com pot ajudar a canviar la vida de les persones amb discapacitat?

Aquest dimecres 13 de setembre se celebra el Dia Internacional del Llegat Solidari

llegat solidari un compromís social després de la mort
El llegat solidari és un document que es firma davant notari // Foto: La Confederació

Avui, 13 de setembre, se celebra el Dia Internacional del Llegat Solidari, una fórmula cada cop més estesa per mantenir el compromís social de les persones un cop ja mortes. Amb els recursos que generen les herències i llegats es poden portar a terme projectes que poden canviar les vides de moltes persones.

Els testaments solidaris encara són un recurs força desconegut al nostre país, però és tan senzill com fer una donació d’una part dels teus béns al testament, davant de notari. 

Al nostre país, solament el 3 % dels espanyols ha llegat part de la seva herència a una organització. Una de les seves barreres gira entorn de la percepció de complexitat en el procés. Entre la població, a més, no és habitual parlar sobre temes que estan lligats amb la mort.

Fer un testament constitueix un exercici de responsabilitat cap als nostres éssers estimats. Però també pot ser un acte de generositat si es dedica una part dels béns a ajudar a les organitzacions no governamentals (ONG) que treballen en el desenvolupament de programes socials o humanitaris. A aquest testament se li denomina llegat solidari.

En aquest document s’ha d’estipular la repartició dels béns, drets i obligacions. La distribució de l’herència és lliure, però el Codi Civil obliga a deixar certa proporció dels béns a certs parents. De manera essencial, l’herència es divideix en tres terços. El primer, la part legítima estricta, que anirà a les mans dels hereus forçosos: vidu, vídua, descendents o ascendents, i que es repartirà en parts iguals. El terç de millora, que s’ha de compartir entre fills i descendents però no necessàriament a parts iguals. Finalment, el terç de lliure disposició: la part que es vulgui heretar a qui es desitgi, que pot ser una persona física o jurídica, incloent a una ONG.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content