Dissabte, 23 setembre 2023
IniciINCLUSIÓ SOCIALDrets Socials destina 360.000€ a fomentar la inclusió dels joves i infants...

Drets Socials destina 360.000€ a fomentar la inclusió dels joves i infants amb discapacitat a les activitats de lleure

Permetent que nens i nenes amb necessitats especials puguin gaudir dels casals, acampades i colònies gràcies al suport en monitoratge 

programa activitats de lleure infantil t'estiu molt
El lleure inclusiu és important pels infants i joves amb discapacitat // Foto: Ajuntament de Barcelona

El Departament de Drets Socials ha destinat aquest 2023 -mitjançant una línia de la convocatòria ordinària de subvencions per a projectes i activitats a entitats de l’àmbit de polítiques socials (COSPE)- una línia d’ajudes per valor de 260.000 € per cobrir les necessitats especials de monitoratge dels nens i nenes amb discapacitat o algun tipus de dependència reconeguda. La mesura va permetre el 2022 que 211 infants i joves participessin en les activitats de lleure proposades per federacions, moviments i coordinadores organitzatives.

ICF23_Baner Financament-300x600

En aquest sentit, Rut Ribas, directora general de Joventut, explica que “la nostra voluntat és que tots els nens i nenes puguin gaudir de les activitats de lleure en igualtat de condicions” i afegeix que “el suport en monitoratge és clau per garantir que les activitats puguin desenvolupar-se de manera inclusiva”.

Per altra banda, el programa propi de colònies d’estiu de l’Agència Catalana de la Joventut “L’estiu és teu!” ha comptat enguany també amb 145 infants i joves amb discapacitat que, gràcies a les beques de més de 100.000 €, han tingut el suport necessari exclusiu per viure les activitats de la millor manera possible, concretament de 121 monitors i monitores de suport. La directora general de l’Agència Catalana de la Joventut, Laia Giròs, manifesta que “vetllem per la participació activa i inclusiva dels infants amb discapacitat a les nostres activitats, per gaudir del lleure i l’estiu en igualtat de condicions”.

Així mateix, la iniciativa “Vacances en família, Respir en família”, permet que famílies amb fills amb discapacitat facin una pausa en el seu dia a dia i visquin una experiència lúdica i divertida. En aquest cas, més de 200 famílies han gaudit d’aquesta mini aventura. És una manera més de fer extensible el lleure a tothom.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600
Article patrocinat per
logo-departamet-de-drets-socials

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content