Diumenge, 23 gener 2022
IniciDia de les Persones amb DiscapacitatLa Fundació el Maresme impulsa els llegats solidaris i organitza una xerrada...

La Fundació el Maresme impulsa els llegats solidaris i organitza una xerrada sobre la Reforma del Codi Civil

Avui arrenca el programa d'activitats per sensibilitzar en la Setmana de la Discapacitat

núria ceres ha manifestat el seu desig de fer llegats solidaris
Núria Cerés, mare d’un nen amb autisme que vol fer un llegat solidari // Foto: Fundació el Maresme

La Fundació Tutelar del Maresme i la Fundació el Maresme organitzen avui, a les 18,30h a les instal·lacions del CEO del Maresme una xerrada, sota el títol “La reforma del codi civil: de la incapacitació al nou sistema de suports”, adreçada a famílies amb l’objectiu de realitzar una tasca divulgativa sobre la nova llei i, alhora, resoldre possibles dubtes i inquietuds. 

A més, i coincidint amb el Giving Tuesday que se celebra avui, seguirà impulsant els llegats solidaris compartint el testimoni de Núria Cerés, una mare d’un nen amb autisme i altres patologies que recentment ha fet constar al seu testament el desig de deixar la seva herència a la Fundació quan el seu fill falti.

Amb aquestes dues activitats, la Fundació el Maresme dona el tret de sortida a tota una setmana dedicada a visibilitzar i sensibilitzar sobre les realitats, necessitats i drets de les persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies.

La xerrada d’avui comptarà amb Pep Solé, director de les Fundacions Tutelars de les comarques de Girona i membre de l’Associació Europea de Serveis per a Persones amb disCapacitat (EASPD), i amb Montserrat Clapés, advocada i especialista en assessorament jurídic en tots els àmbits dels drets del col·lectiu.

Tant la Fundació el Maresme com la Fundació Tutelar del Maresme veuen amb bons ulls la reforma del codi civil, ja que “elimina els conceptes d’incapacitació, tuteles, pretuteles, pàtria potestat,… i es presenta com una aposta clara per l’establiment de suports i mecanismes d’ajuda, adaptats a cada cas i establerts per la pròpia persona. Posa la persona al centre de les seves pròpies decisions i entén la seva capacitat d’obrar com a quelcom inherent a la seva condició humana i no com a quelcom que es pugui modificar, limitar o substituir”.

S’espera que a la xerrada assisteixin més de 110 famílies amb fills i filles amb discapacitat intel·lectual.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content